Deceuninck-Quick-Step domineert in Luxemburg: Cattaneo wint tijdrit, Almeida nieuwe leider Wielrennen
Wielrennen

Deceuninck-Quick-Step domineert in Luxemburg: Cattaneo wint tijdrit, Almeida nieuwe leider

Deceuninck-Quick-Step domineert in Luxemburg: Cattaneo wint tijdrit, Almeida nieuwe leider

Deceuninck-Quick-Step heeft een dubbelslag geslagen in de tijdrit van de Ronde van Luxemburg. Mattia Cattaneo won, terwijl João Almeida de leiderstrui overpakt van Marc Hirschi. Bauke Mollema kwam hard ten val.

In een vijfdaagse heuvelachtige ronde een lange tijdrit, dat zie je niet vaak. Toch koos de organisatie van de Ronde van Luxemburg er voor de 2021-editie voor. Roger Kluge zal het alvast niet erg hebben gevonden, de lange Duitser zette de eerste richttijd neer, maar wist dat er nog veel mannen moesten komen.

Miguel Heidemann, één van de mannen die op het EK brons pakte op de Mixed Relay, pakte de eerste positie van zijn landgenoot over. De volgende die aanscherpte was Bruno Armirail, de betrouwbare Fransman van Groupama-FDJ. Hij dook er vijf seconden onder.

Youngsters aan zet, zware crash Mollema

Antonio Tiberi (Trek-Segafredo) en Harry Sweeny (Lotto Soudal) deden onderweg niet veel voor elkaar onder, maar uiteindelijk was het de Australiër die aan de finish de nieuwe beste tijd neerzette. Die werd op zijn beurt echter van de tabellen geveegd door Matthias Skjelmose Jensen, die er maar liefst een halve minuut onderdook.

Een ploegmaat van Skjelmose, Mollema, ging ook hard van start. De pechduivel zat echter op de schouder van de Groninger: hij ging hard onderuit in een bocht en klapte tegen het Luxemburgse asfalt. Mollema vervolgde zijn weg, maar reed de tijdrit op toeristentempo uit.

Terwijl veel Nederlanders nog vloekten vanwege de val van Mollema, was het Cattaneo die onderweg iedereen aftroefde bij het tussenpunt. Zelfs Almeida beet zich stuk op de tijd van zijn ploeggenoot van Deceuninck-Quick-Step, wat ook het geval was voor leider Hirschi.

Uitslag & klassement etappe 4 Ronde van Luxemburg 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws