Philipsen triomfeert in Omloop van het Houtland en bedankt Alpecin-Deceuninck: 'Het was kantje boord' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen triomfeert in Omloop van het Houtland en bedankt Alpecin-Deceuninck: 'Het was kantje boord'

Philipsen triomfeert in Omloop van het Houtland en bedankt Alpecin-Deceuninck: 'Het was kantje boord'

Jasper Philipsen boekte in de Omloop van het Houtland zijn achtste seizoenszege. De uit Mol afkomstige sprinter passeerde net op het juiste moment Arnaud De Lie en schonk Alpecin-Deceuninck zo een nieuwe overwinning. 'Ik wil dit seizoen nog meer scoren', jubelt hij.

'Een koers in het zonnetje en ik is een combinatie die goed werkt', opent een vrolijke Philipsen zijn analyse tegenover Sporza, na afloop van de door hem gewonnen Omloop van het Houtland. Pas op twee kilometer van de finish werden de vluchters ingerekend door het aanstormende peloton. 'Dat was wel kantje boord. Op het vlakke kan iedereen hard rijden en was het dus lastig om ze bij te halen. De ploeg heeft hard moeten rijden om ze op tijd terug te nemen.'

Niet ver voor de finish vond er een valpartij plaats. Voor Philipsen heeft deze crash geen roet in het eten gegooid. 'Ik hoorde wel dat er een valpartij was, maar ik zat er voor. Deze finale bevatte echt een paar technische bochten in de laatste twee kilometer. Het was cruciaal om vooraan te zitten. Daar waren we van op de hoogte en dat heeft de ploeg goed uitgevoerd', looft Philipsen zijn teamgenoten van Alpecin-Deceuninck.

Philipsen richt zijn pijlen vooral op Parijs-Tours

De eindsprint was een faire sprint zonder enige incidenten, waarbij smaakmakers Philipsen, De Lie en Groenewegen naast elkaar sprintten. Philipsen antwoordt bevestigend op de vraag of hij de sprint een koninklijke vond. 'Ik zou hem nog wel eens moeten terugkijken, maar ik denk dat we een mooie sprint hebben gereden en dat er mooie namen op het podium staan.'

Het seizoen zit er voor de 24-jarige Philipsen nog niet op. Hij trekt zijn goede vorm graag nog een tijdje door. 'Ik ga nog vier wedstrijden rijden dit seizoen. Het zijn allemaal eendagswedstrijden. Ik ga nog zoveel mogelijk proberen te scoren. We zitten in een goede flow en dat ga ik proberen door te zetten in de komende wedstrijden.' Parijs-Tours is in zijn resterende programma de laatste en tevens de belangrijkste najaarsklassieker voor Philipsen. 'Dat is een mooie wedstrijd en dus ook een mooi doel om naar toe te werken', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws