Groenewegen na derde plaats in Omloop van het Houtland: 'Meer zat er gewoon niet in' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen na derde plaats in Omloop van het Houtland: 'Meer zat er gewoon niet in'

Groenewegen na derde plaats in Omloop van het Houtland: 'Meer zat er gewoon niet in'

Dylan Groenewegen finishte in de Omloop van het Houtland op de derde plaats. Waar het tussen winnaar Jasper Philipsen en runner-up Arnaud De Lie niet veel scheelde, moest Groenewegen bijna een fietslengte toegeven op zijn Belgische concurrenten. Zodoende diende de Amsterdammer genoegen te nemen met de 'bronzen plak'. 'Ik had de benen niet', zo stelt hij na afloop.

Een nieuwe sprinttrein op touw zetten is volgens Groenewegen één van de projecten die men gestart is bij zijn werkgever, het Australische BixeExchange. 'De ploeg deed het echt geweldig vandaag. We hadden een plan gemaakt en ze deden het echt super goed', begint de 29-jarige Groenewegen zijn analyse direct na afloop tegenover Sporza. 'Ik denk dat we de beste trein hadden. Maar dan moet de sprinter wel de benen hebben', relativeert hij.

'Ik zat in een goede positie achter De Lie en Philipsen. De Lie ging vroeg aan. Toen zakte onze lead-out een beetje terug. Ik besloot via rechts te gaan, door de wind. Maar ik had gewoon de benen niet. Dan moet ik ook gewoon eerlijk zijn en tevreden zijn met de derde plek', is hij realistisch.

Groenewegen sprokkelt voor zijn ploeg 40 UCI-punten bijeen

De Lie ging de door Philipsen gewonnen sprint al van ver aan. Groenewegen zegt zich niet te hebben laten verleiden door het vroege aangaan van de jonge Belg. 'Je kan natuurlijk altijd zeggen dat je wat dingen hebt fout gedaan. Misschien had ik beter nog een beetje in de slipstream kunnen blijven. Maar uiteindelijk is het gewoon een sprint met zijn drieën, deels naast elkaar, en heeft de sterkste gewonnen', sluit hij af.

Groenewegen scoort met zijn derde plaats in de Vlaamse klassieker 40 UCI-punten. Dit zouden eventueel belangrijke punten kunnen gaan worden voor BikeExchange in het gevreesde degradatiesysteem van de UCI, waar de Australische ploeg nog niet helemaal uit de gevarenzone is. Onlangs hekelde Groenewegen dit puntensysteem nog nadrukkelijk en definieerde hij het als 'waardeloos'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws