Philipsen verslaat Meeus in laatste meters van GP de Denain: 'Dacht dat ik al had gewonnen' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen verslaat Meeus in laatste meters van GP de Denain: 'Dacht dat ik al had gewonnen'

Philipsen verslaat Meeus in laatste meters van GP de Denain: 'Dacht dat ik al had gewonnen'

Jordi Meeus eindigde dinsdag als tweede in de GP de Denain. De Belg van BORA-hansgrohe leek in de massasprint even op weg naar de overwinning, maar zag Jasper Philipsen in de slotmeters nog hard voorbij snellen.

De GP de Denain werd gekenmerkt door flink wat kasseienstroken, wat het een soort mini Parijs-Roubaix maakte. Die wedstrijd staat 3 oktober pas op het programma, maar dinsdag waren de kasseien niet zwaar genoeg om een massasprint af te wenden. Toch werden de koplopers pas op vijfhonderd meter van de streep gegrepen door het peloton. Meeus bedankte na afloop de ploeg dat hij nog zo goed kon sprinten, zo laat hij weten op de eigen ploegsite. 'Het was een zware wedstrijd over de kasseien. Ik heb veel geleden, maar het lukte om de leiders terug te pakken in de laatste kilometer. Rudi (Rüdiger Selig) reed een geweldige lead-out, waardoor ik mijn sprint vanuit een perfecte positie kon lanceren.'

Die perfecte positie leek Meeus naar de overwinning te brengen, maar het was Philipsen die namens Alpecin-Fenix voor de derde keer in vijf dagen wist toe te slaan. 'Ik dacht eigenlijk al dat ik had gewonnen, maar Philipsen duwde zijn wiel naar voren in de laatste meters. Hij was supersnel op de laatste twintig meter. Toch ben ik vandaag blij met het resultaat', zo laat de Belg weten. Meeus werd twee dagen geleden nog derde in de Gooikse Pijl, achter Fabio Jakobsen en Danny van Poppel. Voor Philipsen was het dus de derde overwinning in vijf dagen tijd, nadat hij vrijdag het Kampioenschap van Vlaanderen wist te winnen en zondag de sterkste was in Eschborn-Frankfurt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws