Krijgt Deceuninck een vrouwenploeg? 'Als er goede rensters zijn in België' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Krijgt Deceuninck een vrouwenploeg? 'Als er goede rensters zijn in België'

Krijgt Deceuninck een vrouwenploeg? 'Als er goede rensters zijn in België'

Patrick Lefevere runt als ploegbaas de mannenploeg van Deceuninck-Quick-Step. Al jarenlang is de Belgische wielrenploeg één van de grootste teams van het peloton en rijst de vraag waarom er eigenlijk nog geen vrouwenploeg is. 'Als er goede rensters zijn in België', dan zou Lefevere zich er misschien aan wagen.

Dat laat de manager van Deceuninck-Quick-Step weten in de HLN Sportcast. Volgens Lefevere is het vooral een gebrek aan grote namen en dan spreekt hij niet alleen over de Belgische rensters. 'Het hoeft natuurlijk niet alleen een Belgische ploeg te zijn voor mij. Er komt ook een verhaal voor de sponsors voor alle duidelijkheid. Maar ik zie ze niet. Jolien D’Hoore stopt. Anna van der Breggen stopt. Alleen Van Vleuten heb je nog, maar zij zit bij Movistar. De Deense Cecilie Uttrup Ludwig vind ik wel een leuke. Ik vind ze grappig en ze is ook wel goed.'

Lefevere zou Lefevere echter niet zijn als hij ook nog een controversiële uitspraak op tafel gooit in het gesprek met Stijn Vlaeminck en Tom Boonen. Volgens de 66-jarige Belg moet het ook niet ten koste gaan van alles. 'Met alle respect, maar ik ben ook het OCMW niet.' OCMW staat voor het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn. Op de vraag of hij dan niet het vrouwenwielrennen een zetje in de goede richting kan geven met het starten van een nieuwe ploeg, geeft hij zelf aan ook niet te weten waar te beginnen. 'Je moet ze eerst overtuigen wielrenster te worden. Ik heb niet de ervaring, tijd en geld om te investeren als ik niet weer wat het uitkomt.' Lefevere baarde zondagavond nog opzien door wat verward aan tafel te zitten bij de uitzending van Vive le Vélo.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws