Philipsen wint eindelijk en aast op meer: 'We zijn aan het groeien in deze Tour' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen wint eindelijk en aast op meer: 'We zijn aan het groeien in deze Tour'

Philipsen wint eindelijk en aast op meer: 'We zijn aan het groeien in deze Tour'

Jasper Philipsen schoot in de tiende etappe van de Tour de France eindelijk raak. Na twee tweede plaatsen en een declassering (na nog een tweede plek) spurtte de sprintkoning van de vorige Tour met overtuiging naar de ritzege. Daarbij werd hij geholpen door een uitstekende lead-out van zijn ploegmaat Mathieu van der Poel.

'Het is een opluchting', start Philipsen het flashinterview. 'Afgelopen week was geen geweldige voor ons', doelt hij op de afloop van de vorige drie sprints. Het zat ons ook wat tegen. Ik ben heel blij dat we de kracht van onze sprinttrein konden tonen. We hebben eindelijk gedaan voor waar we hier kwamen. Het was een perfecte prestatie van het team', strooit de ritwinnaar met lof naar zijn ploegmaats.

'We zijn allemaal aan het groeien in deze Tour', vervolgt Philipsen. 'Misschien begonnen we niet in onze beste vorm, maar we voelen ons allemaal gezond en goed. Ik ben heel blij dat ik de tweede week met een ritzege kan beginnen, en er komen ook nog een paar mooie ritten aan', kijkt hij al vooruit naar de etappes van donderdag en vrijdag.

Philipsen wint eindelijk, maar komt niet veel dichterbij Girmay

Dat de zege zo lang uitbleef, was mentaal lastig voor Philipsen. 'Het was een zware week. Er waren al vijf sprints geweest en we hadden geen enkele keer gewonnen. Vandaag konden we dan eindelijk doen waarvoor we hier zijn. Ik ben de ploeg heel dankbaar dat ze in mij bleven geloven. Ze hebben deze overwinning verdiend.' Philipsen liep in het puntenklassement nauwelijks in op Biniam Girmay, die achter de Belg als tweede eindigde. Het verschil tussen de twee is nu 74 punten. 'Girmay doet een heel sterke Tour tot dusver', aldus Philipsen. 'Hij heeft een grote voorsprong. Wij kijken dus vooral naar nog een etappe en zien hoe ver we dan kunnen komen', is de groene trui voor de sprinter op het moment geen prioriteit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws