Philipsen zegeviert in Parijs-Bourges en boekt negende seizoenszege:  'Het wiel van Démare was ideaal' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen zegeviert in Parijs-Bourges en boekt negende seizoenszege: 'Het wiel van Démare was ideaal'

Philipsen zegeviert in Parijs-Bourges en boekt negende seizoenszege:  'Het wiel van Démare was ideaal'

Jasper Philipsen was na 198 kilometer de snelste sprinter in de straten van Bourges. Hij kwam in de laatste meters als een duveltje uit een doosje langs Démare en verwees de Fransman daarmee naar het zilver. Deze overwinning in Parijs-Bourges is inmiddels Philipsens negende dit jaar. 'Tien zou mooi zijn dit seizoen', aldus Philipsen.

Na afloop van de door hem gewonnen najaarsklassieker in het noorden van Frankrijk analyseert Philipsen zijn race en kijkt hij vooruit naar wat nog komen gaat. 'De omstandigheden, zowel de brede wegen in de finale als het mooie weer, leenden zich vandaag tot een massasprint', aldus de sprintbom.

'In de beginfase moest ons team het werk alleen opknappen, maar mondjesmaat kregen we meer steun van andere ploegen. In de bergzone probeerde Groupama-FDJ nog iets te forceren, maar de sprintersploegen hielden het toch goed onder controle', vervolgt hij op de Twitter van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck.

Nog één wedstrijd op het programma van Philipsen

De 24-jarige Philipsen besloot om in de laatste kilometers het wiel van zijn Franse concurrent Démare te kiezen. 'Omdat wij hier zijn gestart met vooral echte hardrijders, zonder echte lead-out, hebben de ploegmaats hun krachten in de finale gebruikt om mij in goede positie af te zetten. Het wiel van Arnaud Démare, die een sterke trein had, was ideaal.'

Zondag staat de laatste koers op het programma van Philipsen te wachten, Parijs-Tours. 'Tien overwinningen zou mooi zijn, maar Parijs-Tours is toch nog lastiger dan dit. De snelheid in de benen heb ik nog, maar het is afwachten of de conditie in deze fase van het seizoen volstaat om ook daar mee te doen voor winst', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws