Pidcock denkt dat Amstel reden was van minder optreden in Waalse Pijl: 'Niet voldoende van hersteld' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock denkt dat Amstel reden was van minder optreden in Waalse Pijl: 'Niet voldoende van hersteld'

Pidcock denkt dat Amstel reden was van minder optreden in Waalse Pijl: 'Niet voldoende van hersteld'

Tom Pidcock werd vooraf bestempeld als dé grote uitdager van Tadej Pogacar in de Waalse Pijl, maar de Brit kwam niet verder dan plak achttien in Huy. Daar kon hij na afloop wel mee leven.

'De Mur de Huy liegt niet', bevestigde Pidcock de suggestie van de interviewer van dienst na afloop van de Waalse Pijl. 'Het ging naar behoren. Hij is denk ik te verslaan op deze klim, maar dat gold niet voor deze editie. Althans, niet door mij.'

'Ik was niet goed. Het ging oké, maar ik had geen explosiviteit in mijn benen. Eerlijk gezegd denk ik dat ik in de Amstel Gold Race te diep ben gegaan en dat ik daar niet voldoende van hersteld ben', stelde Pidcock.

'Het is wat het is', concludeert de Brit. 'Als ik mijn dag heb, kan ik deze koers winnen. Maar op het moment dat het erom draaide, had ik geen energie. Het was een snelle dag met veel tegenwind, dat maakte het lastig. Voor Luik-Bastenaken-Luik heb ik wat meer tijd, daar kijk ik naar uit.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws