Update | Wereldkampioen Pidcock maakt op 19 november rentree in Superprestige Merksplas Wielrennen
Wielrennen

Update | Wereldkampioen Pidcock maakt op 19 november rentree in Superprestige Merksplas

Update | Wereldkampioen Pidcock maakt op 19 november rentree in Superprestige Merksplas

(27 oktober 2022) Supertalent Tom Pidcock heeft zijn ambities voor 2023 uit de doeken gedaan. Naar verwachting zal de Brit minder crosses afwerken dan afgelopen seizoen en richt hij zijn pijlen vooral op de voorjaarsklassiekers, alsmede de Tour de France. Het is volgens 'Pidders' nog onzeker of hij zijn wereldtitel veldrijden zal gaan verdedigen.

Op donderdag 27 oktober is het parcours van de Tour de France in 2023 bekendgemaakt. Daarbij was een van 's werelds meest polyvalente renners, Tom Pidcock, ook aanwezig. 'Het parcours is erg zwaar, direct vanaf de start al', aldus de 23-jarige Pidcock tegenover de camera van Sporza. 'Klassementsmannen kunnen al meteen veel tijd winnen of verliezen in de eerste paar etappes. Onmiddellijke tijdsverschillen in het algemeen klassement zouden het aantal crashes wel stevig kunnen gaan verminderen', vervolgt hij.

In het Tourparcours van 2023 ziet Pidcock, die in 2022 een seizoen met vele ups en downs kende, een parcours van uitersten. 'Er zijn best veel zware bergritten, maar ook veel pure sprintersritten. Heuveletappes zijn er bijna niet te bekennen. Maar het is moeilijk in te schatten zonder de specifieke details.'

Dromen over podium in Parijs, onzeker over veldritprogramma

De INEOS-renner, die dit jaar de Touretappe naar de Alpe d'Huez wist te winnen, kijkt uit naar de klassiekers en wil zijn prestaties van zijn ietwat teleurstellende voorjaar in 2022 verbeteren. Op de vraag of hij vervolgens in de Tour de France een goed klassement wil rijden, antwoordt hij - zij het met enige nuance - bevestigend. 'Het zou cool zijn om op het podium te eindigen in Parijs. Ik heb er als kind altijd van gedroomd om de Tour de winnen.'

Vooraleer Pidcock aan de start zal staan van voorjaarsklassiekers en (grote) rondes, geeft hij acte de présence in een aantal veldritten. 'Mijn crossprogramma is nog niet helemaal bekend. Over drie of vier weken rijd ik mijn eerste veldrit. Ik weet echter nog niet of ik meedoe aan het WK in Hoogerheide om mijn wereldtitel te verdedigen. Crossen en goed zijn in het voorjaar is lastig. Volgende week is mijn veldritagenda bekend', sluit de wereldkampioen van 2022 af.

Update - 2 november 2022 (08.30 uur): Pidcock rijdt 19 november eerste veldrit

Tom Pidcock heeft bekend gemaakt wanneer hij weer de crossfiets op zal stappen. De 23-jarige wereldkampioen zal in het Belgische Merksplas op 19 november zijn eerste veldrit van het seizoen rijden, zo stelt Het Nieuwsblad. Deze cross is de derde in het Superprestige-klassement. Na deze beproeving zal Pidcock direct doortrekken naar Overijse, waar een dag later de Wereldbeker op het programma staat.

De rest van het crossprogramma van de Brit is nog niet bekend. Of hij zijn wereldtitel in Hoogerheide zal gaan verdedigen is ook nog onduidelijk. Bij de presentatie van het parcours van de Tour de France gaf Pidcock aan dat de voorjaarsklassiekers zijn ultieme doel zouden zijn. Of het verdedigen van de regenboogtrui in het plan past is onzeker.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws