Pidcock vreest Van Aert en Van der Poel niet op de weg: 'Zal net zo goed worden' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock vreest Van Aert en Van der Poel niet op de weg: 'Zal net zo goed worden'

Pidcock vreest Van Aert en Van der Poel niet op de weg: 'Zal net zo goed worden'

Tom Pidcock barst net als collega alleskunners Wout van Aert en Mathieu van der Poel van de ambities. Waar de laatste twee al het nodige hebben gepresteerd op de weg, verwacht de Brit dat hij in de komende jaren hun niveau minimaal zal evenaren.

Dat Pidcock een grote toekomst tegemoet gaat op de weg, zal intussen niemand meer verbazen. Zo won hij bij de beloften al de prestigieuze Baby Giro en reed hij in 2021 een keurig eerste profjaar met een tweede plek in de Amstel Gold Race en de winst in de Brabantse Pijl als uitschieters. Pidcock is zodoende goed op weg om zich in de komende jaren net zoals Wout van Aert en Van der Poel bij de wereldtop van het wegwielrennen te scharen.

'Ik denk dat ze tot het hoogste niveau van de sport behoren'

Pidcock over Van Aert en Van der Poel

Pidcock zelf denkt alvast dat hij qua niveau nu al weinig onderdoet voor de Nederlander en de Belg. ‘Ik geloof dat ik even goed ben als hen, of zo goed zal worden’, zegt de renner van INEOS Grenadiers in een interview met Velonews. ‘Ik denk dat ze tot het hoogste niveau van de sport behoren, dus het is geweldig om naast hen geplaatst te worden’, vervolgt hij.

Toch erkent Pidcock dat hij momenteel nog wat treetjes lager op de ladder staat dan Van Aert en Van der Poel. Dat zit hem vooral in de prestaties. ‘Sommige mensen lijken te denken dat ik nu al op gelijke hoogte met hen sta, maar daarvoor moet ik eerst meer resultaten behalen, laten we eerlijk zijn. En dat is dus waar ik aan ga werken.’

Pidcock wil ervaring omzetten in meer zeges

Pidcock neemt alvast de nodige ervaring uit 2021 mee naar zijn tweede profjaar. ‘Ik denk dat ik met een beetje meer ervaring beter zou kunnen presteren met de vorm die ik verleden jaar had. Toch ging het toen al vrij goed. Ik heb veel geleerd en laten zien dat ik vooraan mee kan doen in de koersen. Nu ik meer ervaring heb, kan ik komend seizoen de wedstrijden wat anders ingaan. Ik wil nog meer winnen’, aldus Pidcock. Op zijn voorlopige wegprogramma heeft de Brit onder andere Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race staan. Ook maakt hij zijn debuut in de Giro d’Italia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws