Ploegleider Breschel beetje 'duizelig' na zege Cort: 'We wilden het niet jinxen' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Breschel beetje 'duizelig' na zege Cort: 'We wilden het niet jinxen'

Ploegleider Breschel beetje 'duizelig' na zege Cort: 'We wilden het niet jinxen'

De Giro d'Italia van EF Education-EasyPost is na de tiende etappe meer dan geslaagd. Na de fenomenale solo van Ben Healy was het dinsdag Magnus Cort die toesloeg vanuit een kleine ontsnapping, die knap het peloton voorbleef. Matti Breschel - landgenoot en ploegleider van Cort - moest het na afloop even laten indalen.

'Wat een dag! Ik ben zelfs een beetje duizelig', zegt Breschel tegen Eurosport. 'We weten van Magnus dat, als hij eenmaal mee is in een vlucht, hij snel is aan de meet. Hij moest wel een enorme inspanning leveren om vooraan aan te sluiten. We hadden er vertrouwen in, al wilden we het ook niet jinxen. Dit is echt super', jubelt Breschel.

De ploegleider zag Cort de trilogie van ritzeges in grote rondes voltooien. 'Daar was hij de laatste jaren al mee bezig. Vorig jaar was hij na de Giro echt wel teleurgesteld. Toen lukte het net niet, maar nu is het dus wel raak. Dit is voor Magnus een enorme opluchting.'

Breschel had parcourskennis

Voor Breschel was de tiende etappe een bijzondere. Hij is namelijk vertrouwd met de omgeving. 'Ik ken hier de wegen en ook de vallei. Ik wist dat het voor de vluchters mogelijk was om vooruit te blijven, ook al omdat de renners in de finale konden profiteren van meewind.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws