Poah, das mien merk! 'Lidl-Trek vist met Tim Declercq beste tractor op de markt weg bij Soudal-Quick Step' Wielrennen
Wielrennen

Poah, das mien merk! 'Lidl-Trek vist met Tim Declercq beste tractor op de markt weg bij Soudal-Quick Step'

Poah, das mien merk! 'Lidl-Trek vist met Tim Declercq beste tractor op de markt weg bij Soudal-Quick Step'

Lidl-Trek heeft een mooie slag geslagen op de transfermarkt, als we HLN mogen geloven. De Amerikaanse wielerploeg zou Tim Declercq hebben weggevist bij Soudal-Quick Step, de ploeg waar hij al jaren voor op kop rijdt.

Declercq kwam na 2017 over van Topsport Vlaanderen en de rest is geschiedenis. Als toen nog 27-jarige Tim werkte hij zich bij Quick Step op tot 'El Tractor', een status die hij verdiende dankzij het urenlange beulswerk in welke wedstrijd dan ook. Als er achtervolgd moest worden, was Declercq daar om de motor aan te slingeren en als het moest drie weken lang op kop te boren.

Lidl-Trek zag z'n kans nu Declercq bij The Wolfpack over een aflopend contract beschikt. De inmiddels 34-jarige Belg moet in het klassieke voorjaar een belangrijke helper worden voor Mads Pedersen en Jasper Stuyven. Verder zullen we hem ongetwijfeld weer op kop van het peloton zien in andere wedstrijden.

Lidl-Trek won de strijd om Declercq naar verluidt van AG2R Citroën Team, dat ook geïnteresseerd was. Voor Patrick Lefevere, CEO bij Quick Step, is Declercq al de zoveelste renner die vertrekt bij zijn ploeg. In een eerder stadium tekenden onder meer Fabio Jakobsen (DSM), Ethan Vernon (Israel-Premier Tech) en Mauro Schmid (Jayco-AlUla) al bij andere teams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws