Evenepoel 'kickt' op klimmetjes en krijgt z'n zin bij WK in Zürich: 'Hij krijgt precies wat hij zou willen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel 'kickt' op klimmetjes en krijgt z'n zin bij WK in Zürich: 'Hij krijgt precies wat hij zou willen'

Evenepoel 'kickt' op klimmetjes en krijgt z'n zin bij WK in Zürich: 'Hij krijgt precies wat hij zou willen'

De bekendmaking van de parcoursen voor de komende wereldkampioenschappen wielrennen in Zurich hebben in België ongetwijfeld tot lachende gezichten geleid. Dat Wout van Aert en Remco Evenepoel in zowel de tijdrit als de wegwedstrijd goed uit de voeten kunnen, lijkt duidelijk. Volgens bondscoach Sven Vanthourenhout is het niet meer dan logisch dat zij topfavorieten zijn voor een regenboogtrui: 'Daar hebben zij allebei voldoende voor laten zien', vertelt hij aan Sporza.

Evenepoel en van Aert vertolkten de laatste jaren absolute hoofdrollen tijdens het WK wielrennen. Zo won Evenepoel in augustus nog de tijdrit en zegevierde hij in 2022 in de wegrit. Voor van Aert ontbreekt echter nog een regenboogtrui. Hij werd tweemaal tweede in de wegrit en hij pakte eveneens twee keer zilver in het tijdrijden. Met name de alleskunner van Jumbo-Visma zal dus gebrand zijn om een keer de hoogste trede van het podium willen bestijgen, al hebben de Belgen de laatste jaren steevast veel ijzers in het vuur.

'Evenepoel en van Aert op elk lijstje bovenaan om wereldkampioen te worden'

Die luxe erkent Vanthourenhout: 'Ze hebben getoond dat ze uit de voeten kunnen op meerdere typen parcoursen. Dat is bij dit parcours niet anders. De wegwedstrijd heeft 4500 hoogtemeters en dan denk je automatisch aan de klimmers. Een verkenning is echter nodig om te zien welk type renner hier lang mee zal kunnen', zo stelt de Belgische bondscoach. Een slijtageslag lijkt zeker, maar aangezien de beklimmingen niet lang zijn, zullen diverse types coureurs lang mee kunnen.

Voor de tijdrit spreekt Vanthourenhout zowat al bijna zijn volledige vertrouwen uit in titelprolongatie voor Evenepoel. Hoewel de tijdrit niet ontzettend bergachtig is, moet het heuvelachtige karakter van de route hem zeker liggen. 'Evenepoel kickt op hellingen in de tijdrit. Wat dat betreft krijgt hij precies wat hij zou willen. Het is echt een parcours op zijn maat.' Evenepoel liet in het verleden in diverse koersen al zien het tijdrijden op zowel biljartvlak als geaccidenteerd terrein als geen ander te kunnen domineren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws