Poels wil etappe winnen in de Giro en daarna genieten van baby: 'Alles viel op zijn plaats' Wielrennen
Wielrennen

Poels wil etappe winnen in de Giro en daarna genieten van baby: 'Alles viel op zijn plaats'

Poels wil etappe winnen in de Giro en daarna genieten van baby: 'Alles viel op zijn plaats'

Wout Poels en Bauke Mollema staan op 6 mei aan de start van de Giro d'Italia met de ambitie om een etappe te winnen. De twee Nederlanders van Bahrain Victorious en Trek-Segafredo krijgen van hun ploeg de ruimte om voor dagsucces te gaan, al krijgen ze ook allebei een kopman voor het klassement mee.

Dat Poels de Giro rijdt, mag gerust een verrassing worden genoemd. De 34-jarige klimmer had de laatste jaren een abonnement op de Tour de France, die hij sinds 2011 alleen in 2014 en 2017 niet reed. De Giro deed hij pas twee keer, maar hij had er nu een goede reden voor. 'De ploeg wilde al graag dat ik dit jaar de Giro zou rijden. Toen hoorden we in oktober dat eind juni ons eerste kindje gepland is. Dus toen viel alles op zijn plaats. Misschien dat de ploeg me nog vraagt, maar ik wil het liefst gewoon thuis zijn. Anders levert het toch een hoop stress op. Het thuisfront steunen is belangrijk. Ons eerste kindje krijgen, is wel heel bijzonder', aldus Poels in het Algemeen Dagblad.

Poels krijgt in Giro te maken met Landa en Bilbao

In de Giro wil hij dolgraag een rit winnen. Daar slaagde hij in zijn carrière namelijk nog maar één keer in, in een grote ronde. In 2011 zegevierde hij in de Vuelta a España. Welke rit hij in het hoofd heeft? 'In Italië kun je bijna heel dat rondeboek wel afvinken. Heel vaak ligt er ergens wel een heuveltje of een bergje.' Daarnaast zal hij rekening moeten houden met de aanwezigheid van Mikel Landa en misschien ook wel Pello Bilbao bij Bahrain Victorious. Zij gaan voor het klassement. 'Ik zal Landa helpen, maar dus ook voor mijn eigen kansen mogen rijden om een rit te winnen. Ik voel me er klaar voor.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws