Poels zag curieuze omslag in autorit met MVDP naar WK-start: 'Was aan tafel one of the boys' Wielrennen
Wielrennen

Poels zag curieuze omslag in autorit met MVDP naar WK-start: 'Was aan tafel one of the boys'

Poels zag curieuze omslag in autorit met MVDP naar WK-start: 'Was aan tafel one of the boys'

Het hotel-incident van Mathieu van der Poel mag tot de meest curieuze gebeurtenissen van het voorbije wielerjaar worden gerekend. Hoe bizar en onverwacht het voor de wielervolgers was, zo opmerkelijk was het minstens voor zijn ploeggenoten van die dag. Wout Poels vertelt erover in de podcast Live Slow Ride Fast van Laurens ten Dam.

Dat Van der Poel de nacht voor de wegrit van het WK in Australië werd opgepakt was voor een groot deel van zijn ploeggenoten een complete verrassing. Zo wist Van Baarle voorafgaand aan de koers helemaal van niets, terwijl Pascal Eenkhoorn dacht dat Van der Poel een grapje maakte. Poels hoorde het naar eigen zeggen ‘per toeval’. ‘Volgens mij heb ik het Dylan verteld. Ik hoorde het ook. Qua communicatie is er toen wel wat misgegaan’, drukt Poels zich voorzichtig uit.

'Ik ken die jongen ook niet heel goed, maar hij was wel heel gefocust.'

Wout Poels

Voor Poels kwam de informatie in stapjes. ‘Ik kwam bij het ontbijt en toen hoorden we al wat. Ik keek naar Dylan en zei: iets met politie? Ik dacht echter dat er iets met die dames was gebeurd, want die waren op stap geweest’, doelt de Limburger op de selectie van de vrouwen.

‘Vervolgens was er echter een dopingcontrole, waardoor de aandacht weer naar de koers verschoof’, vervolgt Poels zijn verhaal. ‘Ik zat met Mollema (Bauke, red.) en Mathieu in de auto en die was wel heel rustig. Ik dacht: die verandert ook van de één op de andere dag. Ik ken die jongen ook niet heel goed, maar hij was wel heel gefocust.’

Dat Van der Poel in de auto zo rustig was, paste volgens Poels niet bij hoe hij zich de dagen daarvoor gedroeg. ‘Aan tafel was hij one of the boys. Het was een heel gezellige groep, echt een top WK’, aldus Poels. De sfeer was dermate goed, dat er zelfs een app-groep met de WK selectie uit voortkwam.

Poels: 'Ik zou me kapot schamen'

Uiteindelijk kreeg Poels het merendeel van het verhaal mee vlak voor de start. ‘Ik stond bij de start wat met mijn fiets te doen en toen zei iemand – die de camper uitkwam – Mathieu heeft vastgezeten. En ik zei: dat meen je niet… Ik kreeg het verhaal maar half mee en was blij dat ik na het intekenen geen interview had. Ik kan me voorstellen dat het als ploeggenoot een vervelend interview zou zijn, als je het zelf niet precies weet, maar de journalisten wel.’

‘Ik voel wel mee met Mathieu. Iedereen is natuurlijk anders. Ik ben zelf niet zo dat ik achter iedereen aanren, en zou ze waarschijnlijk wat langer laten kloppen, maar ik kan me wel voorstellen dat het heel vervelend is. Als het mijn kind was geweest had ik gezegd: en nou je excuses aanbieden! Ik zou me kapot schamen’, besluit Poels.

Poels: 'Dat zingt nog wel door mijn hoofd'

Poels won in zijn carrière mooie koersen, waaronder een etappe in zes verschillende WorldTour-koersen en natuurlijk de epische Luik-Bastenaken-Luik editie van 2016. Wat staat er nog op zijn verlanglijstje? ‘Ik wil écht een keer een rit winnen in een grote ronde, met mijn handjes in de lucht’, vertelt Poels, die nog een rekening heeft te vereffenen met de bollentrui in de Tour de France. In 2021 verloor hij de trui in de slotweek aan Tadej Pogacar.

Tekst gaat verder onder de foto

Poels zag curieuze omslag in autorit met MVDP naar WK-start: 'Was aan tafel one of the boys'

‘Dat zingt nog wel door mijn hoofd. De bergtrui in de Giro of Vuelta is leuk, maar wie won hem afgelopen jaar nou in de Vuelta? Maar hem winnen in de Tour is wel heel vet.’ Om dat te doen moet Poels de Tour de France wel rijden. Heeft hij die toezegging al? ‘Nog niet, het programma moet nog bepaald worden, maar normaal gesproken zal ik de Tour wel rijden.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws