Pogacar en co trekken naar splinternieuwe hoogtekamers op zeeniveau: 'Ik zie veel voordelen' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar en co trekken naar splinternieuwe hoogtekamers op zeeniveau: 'Ik zie veel voordelen'

Pogacar en co trekken naar splinternieuwe hoogtekamers op zeeniveau: 'Ik zie veel voordelen'

Was Tenerife de laatste jaren populair als uitvalsbasis voor wielerploegen in de winter, anno 2022 trekken veel teams naar Alicante in Spanje. In de eerste plaats kun je er goed trainen, maar met het splinternieuwe Hotel Syncrosfera is er ook een mogelijkheid gekomen om op zeeniveau te slapen, en tóch op hoogte extra rode bloedcellen te kweken.

Het Nieuwsblad meldt dat meerdere wielerploegen hun spreekwoordelijke tenten hebben opgeslagen in het hotel, dat pas drie maanden open is. Het is een initiatief van oud-renner Alexandr Kolobnev. Naast de luxe - het hotel schermt met vier sterren - zijn vooral de zogenaamde hoogtekamers populair. Hoewel het hotel op zeeniveau ligt, kunnen renners in de vijftien kamers simuleren dat ze op hoogte slapen, tot wel 4.500 meter.

UAE Team Emirates, Lotto Soudal, Groupama-FDJ en Alpecin-Fenix boekten al voor de komende periode en de verwachting is dat er snel meer zullen volgen. Het is simpelweg een groot voordeel dat je zelf kan bepalen op welke hoogte je slaapt, dankzij een ingebouwde generator die in te stellen is. 'In de kamer hoor je de generator niet. Je voelt zelfs de wind niet blazen om het zuurstofniveau op het gewenste niveau te krijgen', stelt het hotel zelf.

Victor Campenaerts gaat namens Lotto Soudal gebruik maken van zo'n kamer en is heel erg benieuwd. 'Ik zie veel voordelen. De hoogte kan in elke kamer afzonderlijk bijgesteld worden. Op de Teide op Tenerife slaapt elke renner op een hoogte van 2.150 meter. Hier kan de ene op 2.500 en de andere op 3.000 meter slapen. Ik zal bepaalde nachten een hoogte van 3.000 meter simuleren, maar na een zware training misschien zakken tot 1.500 meter om mijn lichaam te laten uitrusten. Op de Teide kan je na een training niet zeggen: Vanavond ga ik eens halfweg de berg gaan slapen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws