Wellens ziet Pogacar-show nu van de andere kant: 'Bij Lotto was de kans dat je kunt aanpikken gering' Wielrennen
Wielrennen

Wellens ziet Pogacar-show nu van de andere kant: 'Bij Lotto was de kans dat je kunt aanpikken gering'

Wellens ziet Pogacar-show nu van de andere kant: 'Bij Lotto was de kans dat je kunt aanpikken gering'

Tim Wellens stond met de mond nog wagenwijd open na zijn derde plaats in de Jaén Paraiso Interior op maandag. De Belg van UAE Team Emirates was blij met z'n podiumplaats en vorm, maar had het na afloop bij Het Nieuwsblad toch vooral over Tadej Pogacar en zijn imposante solo-zege.

Pogacar ging op meer dan veertig kilometer van de finish aan en werd niet meer teruggezien. Zijn maximale voorsprong steeg tot boven de twee minuten, terwijl het bij de achtervolgers toch nooit echt stilviel. 'Het was een beetje zoals Playstation spelen. Tadej voerde de tactiek die we vooraf bedacht hadden perfect uit. Het was voorzien dat hij op exact die plek zou aanvallen. Dat we daarnaast ook nog enkele ereplekken versieren, toont aan dat de hele ploeg met geweldige benen rondrijdt', aldus Wellens.

De Belg kwam deze winter over van Lotto-Dstny en lijkt goed op z'n plek bij UAE Team Emirates. 'Het was prettig rondfietsen. En al zeker als alles zoals voorzien in het plan verloopt. Weet je wat het leuke is: met iemand als Tadej in de ploeg ben je quasi voor tachtig procent zeker van winst. Daarnaast duwt hij met zijn aanwezigheid iedereen naar een hoger niveau.'

Wellens merkt respect voor Pogacar en UAE Team Emirates

Wellens heeft ook de andere kant van de medaille meegemaakt en weet dus precies wat de concurrentie doormaakt. 'Toen ik nog bij Lotto reed, moest ik reageren op zijn uitvallen. De kans dat je kunt aanpikken, is telkens weer gering. Nu werd ik als ploeggenoot van hem in een zetel naar de finish gebracht. Dat is onmiskenbaar een voordeel. (...) Dankzij dat initiatief en het gegeven dat Pogacar een ploeggenoot is, proef ik nu ook meer respect binnen het peloton. Iedereen vindt het maar normaal dat onze ploeg vooraan koerst, waardoor je minder moet knokken voor je positie.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news