Pogacar gunde Majka de zege: 'Hij was weer de sterkste, maar mocht mijn kans gaan' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar gunde Majka de zege: 'Hij was weer de sterkste, maar mocht mijn kans gaan'

Pogacar gunde Majka de zege: 'Hij was weer de sterkste, maar mocht mijn kans gaan'
0 reacties Bron Pogacar gunde Majka de zege: 'Hij was weer de sterkste, maar mocht van hem proberen te winnen'

UAE Team Emirates begon gelijk sterk in de Ronde van Slovenië. Na een steile beklimming onderweg bleven er slechts drie renners vooraan over: het UAE-duo Tadej Pogacar, Rafal Majka en de Bahrain-Sloveen Domen Novak. De laatste werd door de eerste twee vakkundig in de luren gelegd.

De twee mannen van UAE probeerden beurt om beurt Novak af te schudden. Uiteindelijk was het Majka die succes had en zo de etappe won. ‘Het verloop van de etappe was vrij verrassend’, vertelt de Pool na afloop. ‘We vielen al ver van de finish aan, op de steile klim van tweede categorie. Tadej wilde de groep daar schiften. Het was daarna nog ver, maar we hadden goede benen na het voorbije trainingskamp. Ik wil de ploeg bedanken, in het bijzonder Tadej: zoals zo vaak was hij de sterkste, maar hij vertelde me dat ik mocht proberen te winnen. Ik ben erg blij met de overwinning. We gaan proberen nog meer ritten te winnen en het algemeen klassement met Tadej’, aldus Majka.

Pogacar sprak na afloop van een zware etappe, mede door de warmte, waar een deel van Europa onder gebukt gaat. ‘Bahrain Victorious zette het tempo op de steile klim, waar de koers explodeerde. Daarna geraakte ik voorop met Rafa en Domen Novak. We werkten heel hard om op kop te blijven en ik ben blij dat Rafa heeft gewonnen en daarmee de groene trui (leiderstrui, red.) heeft gepakt. We blijven de komende dagen verder strijden.’

Richting de finish moesten Pogacar en Majka nog even afrekenen met Novak, dat bleek geen probleem. ‘In de finale zaten we alle drie op de limiet, mede door de warmte; the engines were burning. Domen lette vooral op mij, waarna Majka een sterke aanval deed, een winnende move. Het was supermooi om te zien’, besluit Pogacar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws