Pogacar kan in Luik-Bastenaken-Luik rekenen op sterke ploeg: onder anderen Hirschi en Almeida present, geen Ayuso Wielrennen
Wielrennen

Pogacar kan in Luik-Bastenaken-Luik rekenen op sterke ploeg: onder anderen Hirschi en Almeida present, geen Ayuso

Pogacar kan in Luik-Bastenaken-Luik rekenen op sterke ploeg: onder anderen Hirschi en Almeida present, geen Ayuso

De zes namen rondom UAE Team Emirates-kopman Tadej Pogacar zijn bekendgemaakt in een bericht op de ploegsite. Juan Ayuso zal geen acte de présence geven in Wallonië, sterke mannen als Marc Hirschi en Joao Almeida wél.

'Luik is een van mijn favoriete wedstrijden op de kalender. Het is ook een van de zwaarste koersen, dus het is altijd erg mooi om hier terug te keren', vertelt een enthousiaste Sloveen op de website. Vorig jaar kwam de 25-jarige wereldtopper ten val in La Doyenne, de koers die hij in 2021 al naar zich toe wist te trekken. Daarbij liep hij een meervoudige breuk in zijn pols op.

Pogacar heeft zich ook al goed voorbereid op Giro d'Italia

'Sinds de Ronde van Catalonië heb ik wat tijd op hoogte besteed met enkele ploeggenoten', vervolgt de uit Slovenië afkomstige coureur zijn relaas. 'We hebben een goede voorbereiding richting de Giro d'Italia opgebouwd. Voor de Ardennenklassiekers hebben we een zeer dynamische ploeg.'

Pogacar zelf doet niet mee aan de Waalse Pijl. Daar is Hirschi naar alle waarschijnlijkheid de uit te spelen troefkaart. Kortom, alle ballen op Luik voor Pogacar. 'De vorm is goed en ik denk dat ik het goed kan doen', aldus de tweevoudig Tourwinnaar. 'Maar het hele team is erg sterk, dus we hebben meerdere opties. Dat is altijd een voordeel. Ik kijk er naar uit om zondag weer een nummer op te spelden.' Naast Pogacar, Hirschi en Almeida staan ook Sjoerd Bax, Finn Fisher-Black, Domen Novak en Diego Ulissi op de rol voor 's werelds oudste wielermonument.

Selectie UAE Team Emirates Luik-Bastenaken-Luik 2024

Tadej Pogacar
Joao Almeida
Sjoerd Bax
Finn Fisher-Black
Marc Hirschi
Domen Novak
Diego Ulissi

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news