Pogacar krijgt Yates, Hirschi en Bax met zich mee naar Lombardije: 'Het parcours ligt me goed' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar krijgt Yates, Hirschi en Bax met zich mee naar Lombardije: 'Het parcours ligt me goed'

Pogacar krijgt Yates, Hirschi en Bax met zich mee naar Lombardije: 'Het parcours ligt me goed'

Tadej Pogacar maakt zich op voor het laatste monument van 2023. De Sloveen van UAE Team Emirates wil dolgraag de Ronde van Lombardije opnieuw winnen, en heeft een hele sterke ploeg om zich heen gekregen. Onder anderen mannen als Adam Yates en Marc Hirschi zullen hun kopman ondersteunen in Italië.

Pogacar zal onder anderen Primoz Roglic, Enric Mas en Remco Evenepoel treffen in de felbevochten najaarsklassieker. 'Het is één van de vijf grootste eendagskoersen op de kalender. De wedstrijd is gemaakt voor klimmers, waardoor de koers goed bij mijn kwaliteiten past. Daarnaast is het de laatste wedstrijd van het seizoen voor mij. De wedstrijd is lang met veel zware beklimmingen. Je moet echt in goede doen zijn om voorin te finishen. Ik heb twee jaar geleden op dit parcours gewonnen, dus het ligt me goed', aldus de Sloveen in een persbericht.

Ook Sjoerd Bax is meegenomen door de ploeg uit de Emiraten. De Nederlandse allrounder verkeert de laatste maanden in uitstekende vorm en hoopt die door te trekken tot Lombardije. 'In de zomer, als het echt warm is, ben ik vaak iets minder. Na het voorjaar heb ik een rustperiode gehad en dan heb je tijdens de Tour de tijd om echt goed te trainen', legde hij bij het EK al uit aan In de Leiderstrui. 'Dat heb ik ook echt nodig, wat er dus nu in resulteert dat ik goed ben. Ik ben altijd rond een paar periodes in het jaar prima en andere weer net wat minder.'

Mocht Pogacar niet in beste doen zijn, dan kan de ploeg altijd nog kiezen om te mikken op Adam Yates of Marc Hirschi. Yates stijgt sidns zijn transfer boven zichzelf uit en Hirschi is op zijn beurt bezig aan een geweldig najaar, waarin hij overal waar hij start top tien rijdt. De selectie wordt vervolledigd door Davide Formolo, Diego Ulissi en Rafal Majka.

Selectie UAE Team Emirates voor de Ronde van Lombardije 2023

Tadej Pogacar
Sjoerd Bax
Davide Formolo
Marc Hirschi
Rafal Majka
Diego Ulissi
Adam Yates

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws