Pogacar rekent op 'heel sterke ploeg' in Ronde van Lombardije, met Formolo en Almeida aan z'n zijde Wielrennen
Wielrennen

Pogacar rekent op 'heel sterke ploeg' in Ronde van Lombardije, met Formolo en Almeida aan z'n zijde

Pogacar rekent op 'heel sterke ploeg' in Ronde van Lombardije, met Formolo en Almeida aan z'n zijde

Tadej Pogacar staat vol vertrouwen aan de start van de Ronde van Lombardije op zaterdag, zo vertelt hij in een persbericht van UAE Team Emirates. De Sloveen won midweeks in Tre Valli Varesine en kan in Il Lombardia rekenen op een ijzersterke ploeg.

Pogacar heeft met João Almeida en Davide Formolo twee luxe-helpers aan zijn zijde, twee heren die misschien ook zelf voor een resultaat kunnen gaan. Met Marc Hirschi, Rafal Majka, Jan Polanc en Diego Ulissi is het team in de breedte loeisterk, vooral bergop. Nodig ook, want in de Ronde van Lombardije worden zaterdag flink wat hoogtemeters bedwongen.

'Ik kijk uit naar Lombardije', zo zegt Pogacar erover. 'Het is een ander parcours dan vorig jaar, maar het is een race die ik leuk vind. Er staat een sterke deelnemerslijst aan de start, dus het wordt zwaar, maar de vorm is waar die moet zijn en de ploeg is heel sterk. Het wordt een mooie wedstrijd om een heel mooi seizoen af te sluiten.'

Selectie UAE Team Emirates Ronde van Lombardije 2022

Tadej Pogacar
João Almeida
Davide Formolo
Marc Hirschi
Rafal Majka
Jan Polanc
Diego Ulissi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws