Van Vleuten gaat regenboogtrui nog dit seizoen tonen in driedaagse Ronde van Romandië Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten gaat regenboogtrui nog dit seizoen tonen in driedaagse Ronde van Romandië

Van Vleuten gaat regenboogtrui nog dit seizoen tonen in driedaagse Ronde van Romandië

Annemiek van Vleuten staat op 7 oktober aan de start van de Ronde van Romandië voor vrouwen, meldt haar ploeg Movistar in een persbericht. De kersverse wereldkampioene gaat haar regenboogtrui tonen in de driedaagse rittenkoers in Zwitserland.

Van Vleuten brak tijdens de Mixed Team Relay bij het WK haar elleboog, maar kon desondanks starten in de wegwedstrijd. Tegen alle verwachtingen in bleef ze eraan hangen, viel ze aan in de slotkilometer en kwam ze solo over de streep. Zodoende rijdt ze in haar laatste seizoen als prof in de trui van de wereldkampioene.

Hoe het met de elleboog van Van Vleuten gesteld is, wordt niet gemeld. Gezien het feit dat ze van vrijdag tot en met zondag gaat koersen, lijken de zaken goed te gaan. In de allereerste Ronde van Romandië voor vrouwen kan Van Vleuten nog eens uitpakken in de WorldTour.

Ronde van Romandië trekt over loodzware Suen en Thyon

De rittenkoers heeft op dag één een pittige heuveletappe met vlakke aankomst in petto, alvorens op zaterdag bergop wordt gefinisht op de Thyon. Deze 16,9 kilometer lange col stijgt aan 6,7 procent gemiddeld en zal normaliter de winnares aanwijzen. De etappe trekt ook over de Suen (13,9 kilometer aan 6,9 procent) en is dus heel zwaar. Op zondag zal in principe gesprint worden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws