Poels onderdeel van sterk Bahrain Victorious in Lombardije: Landa kopman, Caruso 'joker' Wielrennen
Wielrennen

Poels onderdeel van sterk Bahrain Victorious in Lombardije: Landa kopman, Caruso 'joker'

Poels onderdeel van sterk Bahrain Victorious in Lombardije: Landa kopman, Caruso 'joker'

Of Bahrain Victorious een beetje sterk voor de dag komt in de Ronde van Lombardije op zaterdag? Nou, dat lijkt ons wel! De ploeg heeft veel van z'n beste klimmers opgetrommeld om er in het vijfde Monument van het jaar nog iets van te maken.

Damiano Caruso, Mikel Landa, Gino Mäder, Matej Mohoric, Wout Poels... Goeiedag! Het is niet zo gek dat Bahrain in een persbericht spreekt over de overwinning. Nadat ze midweeks samen Gran Piemonte rijden, is de blik vooral gericht op Il Lombardia. 'Mikel heeft de laatste weken hard gewerkt', zo schuift ploegleider Alberto Volpi zijn kopman Landa naar voren als leider. 'We gaan voor het podium', klinkt het verder.

Gran Piemonte en Lombardije zullen de eerste en enige twee wedstrijden zijn van Landa na de Vuelta a España, waarin hij teleurstelde en vijftiende werd. 'We willen agressief koersen', sterke Volpi. 'Al onze renners zijn in geweldige vorm. Caruso toonde sterke benen in de CRO Race, in steun van onze leiders. Hij wordt onze joker op zaterdag, met Mohoric als wegkapitein.'

Mäder, Poels, Hermann Pernsteiner en Edoardo Zambanini completeren de selectie en zullen normaliter ook in steun rijden. Voor Mäder zijn het ook zijn eerste races sinds de Vuelta, waarin hij er in de derde week echt doorheen kwam en streed met de besten. Pernsteiner toonde al zijn bereidheid als knecht in de CRO Race, waar Mohoric uiteindelijk de eindzege greep, voor Jonas Vingegaard.

Selectie Bahrain Victorious Ronde van Lombardije 2022

Mikel Landa
Damiano Caruso
Gino Mäder
Wout Poels
Matej Mohoric
Hermann Pernsteiner
Edoardo Zambanini

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws