Pogacar ('traag asfalt') en Küng ('wat saai') moeten even acclimatiseren op parcours WK tijdrijden Wielrennen
Wielrennen

Pogacar ('traag asfalt') en Küng ('wat saai') moeten even acclimatiseren op parcours WK tijdrijden

Pogacar ('traag asfalt') en Küng ('wat saai') moeten even acclimatiseren op parcours WK tijdrijden

Na de doldrieste WK-omloop die voor de wegwedstrijden in Glasgow was uitgetekend, moet het tijdritparcours in Stirling bijna wel een verademing zijn voor de renners. Woensdag was de eerste officiële mogelijkheid om te verkennen, waarna er in de middag door de beloften voor het eerst op werd gekoerst. Een bundeling van de reacties van de verkenning en de beloftenwedstrijd.

Met Filippo Ganna, Remco Evenepoel, Wout van Aert, Stefan Küng en Tadej Pogacar lieten zo'n beetje alle toppers zich zien op het parcours. Die laatste was totaal kapot na zijn derde plek op het WK, waar hij naar eigen zeggen nog altijd niet helemaal van hersteld is. 'De benen voelen nog altijd wat moe aan. Ik heb de benen wat laten draaien op het tijdritparcours, maar het is maar een lang parcours. Het is traag asfalt, ik denk dat het heel zwaar gaat worden', aldus de Sloveen, die vrijdag aan de bak mag. Donderdag is het aan de vrouwen.

De Zwitsers Stefan Bissegger en Küng wonnen dinsdag nog de Mixed Relay met hun land, maar ook zij waren woensdag 'gewoon' alweer present. 'Het is een heel ander parcours. In de Mixed Relay zaten 45 bochten, hier misschien vier', lachte Küng, de runner-up van het WK van vorig jaar. 'De finish gaat wel pijn doen, maar ik vind het tweede deel wel leuk. Het eerste gedeelte is wat saai, je moet constant je hoofd laag houden en aero rijden. Daarbij is het belangrijk dat je niet té snel start', legt de Zwitser uit.

Wat concluderen beloften na hun WK-tijdrit?

Woensdag werd er dus ook al gekoerst: de Italiaan Lorenzo Milesi won verrassend de beloftentijdrit en hij gaf na afloop zijn gouden tip mee. 'Probeer je herstel te pakken in de afdalingen, dan kan je bergop alles geven', aldus de Italiaan. Die verklaring werd door de Nederlander Loe van Belle (achttiende) onderstreept tegenover deze website.

'Het eerste stuk heb je wind tegen, maar aan het einde is het ook nog wel wat op en af', legt de Nederlander uit. 'Ook in het begin moet je hard rijden, maar als je té hard begint val je aan het einde weer stil. Het eerste stuk is best wel saai, maar er zitten ook wel weer wat technische stukjes in. De klimmetjes heb ik goed omhoog kunnen knallen, en het was de laatste kilometer nog even volle bak.'

Die andere Nederlandse deelnemer, Roel van Sintmaartensdijk, werd 21e. Hij onderstreepte de woorden van Pogacar en Küng toen we hem daarmee confronteerden. 'De eerste negen kilometer zijn op slecht wegdek, maar daarna is het goed geasfalteerd. Op zich vond ik het een best goed parcours, het was best afwisselend. De finish op het einde is wel echt killing', deed hij in drie regels zijn relaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws