Vader Arensman door het stof na opmerkelijke tweet aan het adres van INEOS Grenadiers Wielrennen
Wielrennen

Vader Arensman door het stof na opmerkelijke tweet aan het adres van INEOS Grenadiers

Vader Arensman door het stof na opmerkelijke tweet aan het adres van INEOS Grenadiers

INEOS Grenadiers kende op de openingsdag van de Giro d'Italia een etmaal met twee gezichten. Aan de ene kant was er de formidabele overwinning van Jhonatan Narváez, maar aan de andere kant zag de Britse ploeg reserve-kopman Thymen Arensman veel tijd verliezen. Diens vader sprak zich daar kort na de rit over uit op X, waarbij de vinger richting de ploeg leek te gaan. Voor de duidelijkheid: Arensman zelf heeft hier niets mee te maken.

Arensman zelf wenste na afloop van de eerste etappe niet te reageren bij onze man in Turijn, maar diens vader liet op X wel van zich horen. 'The nicest thing about starting a GT is that no trainer can crew up a cyclist form anymore for the next three weeks. Hopefully it won’t be to screwed up for now’, klonk het na het tijdverlies van meer dan twee minuten.

Lees verder onder de foto.

Vader Arensman door het stof na opmerkelijke tweet aan het adres van INEOS Grenadiers

Vrij vertaald: 'Het fijnste aan een grote ronde is dat geen trainer een wielrenner kan verpesten voor de komende drie weken. Hopelijk is het nu nog niet al te veel verpest.' Martijn Arensman kreeg de nodige reacties op deze opinie - zijn tweets zijn uit persoonlijke noot - en besloot deze even later te verwijderen. 'Ik ga door het stof', liet hij nog weten via zijn social media-account.

Voor de Giro twijfelde hij op X ook al aan de rol van zijn zoon in deze Giro, waarbij het toen nog niet duidelijk was of Arensman als medekopman werd gezien door INEOS Grenadiers. Onze man in Turijn legde dit voor bij de Nederlandse wielrenner, die een glimlach destijds niet kon onderdrukken. 'Niet te veel naar mijn vader luisteren, haha!'

INEOS Grenadiers heeft nog altijd rotsvast vertrouwen in Arensman

Bij diens ploeg waren ze zaterdag uiteraard euforisch door de zege van Narváez en het goede rijden van Geraint Thomas en Filippo Ganna, maar sportief directeur Oliver Cookson liet aan In de Leiderstrui weten dat ook Arensman nog altijd een cruciale rol wordt toegedicht. 'We zitten met hem in een proces en hebben heel veel vertrouwen in Thymen.'

'We weten hoe sterk hij is in de laatste week en we weten dat dit een wedstrijd is waarin dan alles nog kan keren. We moesten kalm blijven, hij moest zijn inspanning managen en dan weten we hoe goed Thymen is en zal zijn. Hij heeft een enorme motor en dat zullen we deze Giro echt nog gaan zien', stelde de ploegleider.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news