Pogacar zag niet het beste team tijdens ploegentijdrit Parijs-Nice: 'Tim was ook nog vermoeid van Strade' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar zag niet het beste team tijdens ploegentijdrit Parijs-Nice: 'Tim was ook nog vermoeid van Strade'

Pogacar zag niet het beste team tijdens ploegentijdrit Parijs-Nice: 'Tim was ook nog vermoeid van Strade'

UAE Team Emirates kwam in de ploegentijdrit in rit drie van Parijs-Nice 23 seconden te kort op het winnende team Jumbo-Visma. Dat betekent niet alleen een vijfde plek voor de ploeg uit het Midden-Oosten, maar ook dat Pogacar 23 seconden verliest op zijn grote concurrent Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

'Ik weet dat we beter konden', analyseerde Pogacar na afloop tegen de aanwezige pers. Maar toch ben ik tevreden over onze prestatie. We hebben denk ik alles eruit gehaald wat erin zat.'

Dat moest de Sloveen doen met niet de meest frisse ploeggenoten. 'Tim (Wellens, red.) was nog een beetje vermoeid. Hij kwam net terug uit de Strade. Ook hebben we de fietsen pas een paar dagen geleden gekregen. Maar we hebben het toch goed gedaan en we zijn nu in een goede uitgangspositie voor de volgende etappes.

Pogacar kijkt uit naar vervolg Parijs-Nice

In het klassement staat Pogacar nu op plek tien, veertien seconden achter klassementsleider Magnus Cort (EF Education-EasyPost). Vingegaard staat elf seconden voor Pogacar op plek vijf.

'We zijn in een goede positie nu', ziet Pogacar. 'Ik ben blij dat we nu een beetje kunnen relaxen en achter over kunnen zitten, nu wij niet de leiding hebben. Daar moeten we voordeel uit halen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws