Jumbo-Visma-ploegleider Frans Maassen na rit twee Tirreno-Adriatico: 'Wout wilde niet meesprinten' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-ploegleider Frans Maassen na rit twee Tirreno-Adriatico: 'Wout wilde niet meesprinten'

Jumbo-Visma-ploegleider Frans Maassen na rit twee Tirreno-Adriatico: 'Wout wilde niet meesprinten'

Geen korte uitslag voor Jumbo-Visma in de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico. Alhoewel de koers uitdraaide op een massasprint, gewonnen door Fabio Jakobsen, mengde Wout van Aert zich niet in het geweld voor dagsucces.

Voordat de etappe op het punt stond te vertrekken, was voor Van Aert al duidelijk dat hij niet zou meesprinten in de straten van Follonica, zo meldt ploegleider Frans Maassen op de ploegsite. 'Het was een nerveuze rit met een gevaarlijke finale. Wout had van tevoren al aangegeven niet te willen sprinten, aangezien hij zich wilde focussen op de klassementsmannen. De mannen hebben het perfect gedaan en pakten op de cruciale momenten het initiatief.'

Bij Jumbo-Visma lijken daarmee alle ballen op het klassement te gaan, al kan het natuurlijk zomaar zijn dat Van Aert in de volgende rit wel meedoet voor de overwinning. Zo staat er in de rit van woensdag weer een relatief vlakke etappe op het programma, waar een massasprint het meest verwachte scenario blijkt te zijn.

Kelderman en Roglic nog dicht in het klassement

In het klassement doet de Hollandse formatie tot nu toe wel mee om de knikkers. Wilco Kelderman is na twee dagen koersen de best geplaatste renner, op 48 seconden van leider Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) op een negende stek. Primoz Roglic volgt respectievelijk op één seconde van Kelderman op plek elf. In de tweede etappe kwamen beiden coureurs zonder tijdsverlies binnen.

Tiesj Benoot, een van de andere klassementsrenners in deze Italiaanse etappekoers voor Jumbo-Visma, blikt alvast vooruit op de volgende dagen: 'Met Wilco, Primoz en mezelf hebben we meerdere renners die een goed klassement kunnen rijden. Dat zal nodig zijn ook, want het niveau is hier heel hoog. Zelf bekijk ik dag per dag hoe ik ervoor sta. Met de klassiekers voor de deur denk ik dat het geen nadeel voor mij is om deze week diep te gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws