Politie doet inval bij huis Jumbo-topman Frits van Eerd in fraude-onderzoek Wielrennen
Wielrennen

Politie doet inval bij huis Jumbo-topman Frits van Eerd in fraude-onderzoek

Politie doet inval bij huis Jumbo-topman Frits van Eerd in fraude-onderzoek

De politie en opsporingsdienst FIOD hebben dinsdagochtend een inval gedaan in het Brabantse heeswijk-Dinther, waar het mogelijk gaat om het huis van de CEO van supermarktketen Jumbo, Frits van Eerd. Het Openbaar Ministerie meldt dat de inval te maken heeft met witwaspraktijken. Dat melden meerdere bronnen.

Het witwassen zou gebeuren via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel. Het OM wil niet bevestigen dat de inval bij de woning van Van Eerd is gedaan. Ook is hij niet hoofdverdachte: een 58-jarige man is gearresteerd die als hoofdverdachte is aangestipt. Het is ook onduidelijk of Van Eerd iets aan te rekenen valt.

De Jumbo-topman is zeer betrokken bij sport, en staat in Nederland bekend als groot sportliefhebber. De supermarktketen is hoofdsponsor van Team Jumbo-Visma, dat met Jonas Vingegaard dit jaar de Tour won. Daarnaast is Van Eerd vaak te zien in de autosport, en is hij sponsor van Max Verstappen. Ook doet hij zelf aan autosport en heeft hij deelgenomen aan de Dakar Rally en de 24 uur van Le Mans. Of de inval gevolgen heeft voor de wielerploeg is niet duidelijk.

Update Jumbo

Jumbo heeft inmiddels gereageerd op het voorval. Op Twitter laat de supermarktketen weten dat het onderzoek zich niet richt op Jumbo zelf, en dat er in kader van het onderzoek wel vragen worden gesteld aan Van Eerd. Jumbo wil verder geen mededelingen doen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws