Bondscoach Voeckler legt keuze voor Alaphilippe uit: 'Hij is tot alles in staat' Wielrennen
Wielrennen

Bondscoach Voeckler legt keuze voor Alaphilippe uit: 'Hij is tot alles in staat'

Bondscoach Voeckler legt keuze voor Alaphilippe uit: 'Hij is tot alles in staat'

Het noodlot leek weer toe te slaan toen Julian Alaphilippe viel in de elfde etappe van de Vuelta a España. Met een schouderblessure moest de wereldkampioen opgeven, maar snel werd duidelijk dat Alaphilippe weer kon koersen. Daarom heeft bondscoach Thomas Voeckler hem alsnog opgeroepen voor het WK op de weg in Wollongong.

Voeckler sprak Alaphilippe na zijn harde valpartij in Spanje. 'Ik zei tegen hem: denk niet aan de fiets. Toen ik de aard van de blessure ontdekte, wist ik dat hij weer snel op de fiets zou zitten', zegt de bondscoach tegenover Eurosport. Alaphilippe liep bij de val een ontwrichte schouder op, maar kon al weer snel trainen. 'Mijn overtuiging is dat als Julian de Vuelta had uitgereden en dan zijn rust had genomen, hij honderd procent was geweest, en de enige leider van de ploeg zou zijn. Op deze manier is hij niet honderd procent, maar hij is alsnog tot alles in staat.'

'Julian zal ergens goed voor zijn'

Voeckler is nog niet zeker van de tactiek van de Franse nationale ploeg voor de wegrit in Wollongong. 'Ik kan er nog niet echt over praten, het hangt nog van zoveel dingen af. Er is een team ook zonder Alaphilippe. Hij zal ergens goed voor zijn, ook al zou hij zich niet helemaal top voelen.' Naast Alaphilippe staan Christophe Laporte, Romain Bardet en Valentin Madouas aan de start, die zich kunnen mengen in de finale. Benoît Cosnefroy en David Gaudu zullen niet van start gaan. De eerstgenoemde liet weten dat hij een plicht voelde om voor zijn ploeg te winnen in plaats van zijn land, en vond het risico op een jetlag te groot.

De wegrit van het WK in Australië wordt op 25 september gereden. De renners zullen een heuvelachtig parcours moeten afleggen over 267 kilometer. Alaphilippe is verdedigend titelhouder, nadat hij zowel in 2020 als in 2021 de wereldtitel op zijn naam schreef. Het parcours lijkt hem opnieuw op het lijf geschreven, maar zijn vorm zal de doorslaggevende factor zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws