Powless glundert na komst Carapaz: 'Mezelf naar hoger niveau pushen door hem te helpen' Wielrennen
Wielrennen

Powless glundert na komst Carapaz: 'Mezelf naar hoger niveau pushen door hem te helpen'

Powless glundert na komst Carapaz: 'Mezelf naar hoger niveau pushen door hem te helpen'

Neilson Powless kijkt enorm uit naar de komst van Richard Carapaz naar EF Education-EasyPost. De Ecuadoraan komt na periodes bij Movistar en INEOS Grenadiers naar de Amerikaanse ploeg en volgens Powless is hij de perfecte leermeester in het grote rondewerk.

Powless heeft zelf al wel wat op z'n kerfstok bij EF. De 26-jarige Amerikaan - die in zijn eerste twee profjaren bij Jumbo-Visma actief was - won eind dit seizoen nog de Japan Cup en vorig seizoen was hij de verrassende winnaar van de Clasica San Sebastián. In de Tour de France van afgelopen zomer werd hij keurig dertiende, zijn beste prestatie in een rittenkoers van drie weken. In de Ronde van Zwitserland was hij nog knap als vierde geëindigd.

Powless hoopt beter te worden van rol als helper

Kortom: Powless kan wel wat en de klimmer wil in de schaduw van Carapaz dolgraag verder werken aan zijn ontwikkeling. 'De aanwezigheid van Carapaz in de ploeg zal mij helpen om beter te worden, of dat nu als helper is of in een rol als schaduwkopman', zo vertelt hij aan Velonews. 'Mannen helpen die kans maken op een groot resultaat helpt om jezelf naar een hoger niveau te pushen. Ik hoop dat dat bij mij gaat gebeuren.'

Powless lijkt zich voor te bereiden op een rol als knecht, maar in de toekomst hoopt hij er ook voor zichzelf de vruchten van te plukken. 'Ik hoop dat mijn niveau zodanig omhoog gaat door Richard te helpen, dat ik in de toekomst voor eigen kans kan gaan. Ook voor de ploeg is zijn komst heel motiverend. Richard kan een grote ronde winnen, zo'n renner heb je niet veel binnen een ploeg. Het wielrennen wordt voor mij alleen maar leuker als ik hem aan een grote overwinning kan helpen. En in eendagskoersen vergroot het mijn kansen als we met meerdere kopmannen rijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws