Primoz Roglic straalt in gele trui en is waakzaam voor Baskische heuvels, Evenepoel wil zich afzijdig houden Wielrennen
Wielrennen

Primoz Roglic straalt in gele trui en is waakzaam voor Baskische heuvels, Evenepoel wil zich afzijdig houden

Primoz Roglic straalt in gele trui en is waakzaam voor Baskische heuvels, Evenepoel wil zich afzijdig houden

De kruitdampen van de openingstijdrit zijn opgetrokken en het is tijd voor de eerste rit in lijn in het Baskenland. Primoz Roglic veroverde maandag de gele trui en was voor de start zichtbaar blij en trots met zijn leidende positie. De Sloveen laat zich niet gek maken en is dinsdag extra op zijn hoede gedurende de eerste etappe. 'Dit is het Baskenland, het is nooit vlak en makkelijk.'

In een interview met de organisatie liep Roglic een beetje op de zaken vooruit. 'Op papier is het de enige echte kans voor de sprinters. Ik voel me goed. Het ziet er alsnog uit als een dag die de hele dag op en neer gaat. Er is absoluut geen sleepy day. Ik zal gefocust moeten zijn vandaag. Het zal vechten zijn, ook voor de ontsnapping, die hebben een kans', aldus een alerte Roglic.

Een favoriet voor de etappe van dinsdag is Ethan Hayter. Gaat zijn ploeg de controle pakken en een sprintkans zo mede mogelijk maken? 'Het hangt er vanaf hoe veel mannen in de ontsnapping willen. We hebben dan wel echt hulp nodig van de klassementsploegen. Het kan ook zijn dat we er zelf bij zullen zitten als er een groep vertrekt.'

Evenepoel kiest liever andere dagen uit: 'Ga me kalm houden'

Het zal vandaag normaliter niet voor Remco Evenepoel zijn in het Baskenland. De Belg wist gisteren de schade te beperken in de tijdrit, ondanks een val. Hij verwacht desondanks wel een lastige dag. 'Het kan een beetje van alles worden', aldus de Belgische kampioen bij Het Nieuwsblad. 'Ik verwacht een sprint met een heel grote groep. Het zal misschien een lange start worden voor de vlucht, maar het zal over het algemeen wel samenblijven en een spurt worden. Of ik me vandaag kalm ga houden? Ja, inderdaad', sluit hij af met een glimlach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws