Schelling gretig voor ideale kans in Baskenland, Vingegaard maakt zich nog totaal geen zorgen om topvorm Wielrennen
Wielrennen

Schelling gretig voor ideale kans in Baskenland, Vingegaard maakt zich nog totaal geen zorgen om topvorm

Schelling gretig voor ideale kans in Baskenland, Vingegaard maakt zich nog totaal geen zorgen om topvorm

De Ronde van het Baskenland startte maandag rumoerig. Primoz Roglic reed verkeerd, maar won toch de tijdrit. Jonas Vingegaard gaf een vijftiental seconden toe op de dagwinnaar en Remco Evenepoel viel in het slot van zijn tijdrit. Op dag twee staat er een op papier niet al te lastige etappe op het programma. Vingegaard toonde zich op zij hoede, terwijl Cyclingpro.net peilde bij enkele kanshebbers voor de punchy finale van de rit op dinsdag.

'Ik kijk niet naar één of twee kanshebbers in deze ronde, ik denk aan zoveel namen', vertelt Vingegaard voor de camera's voorafgaand aan de start van de tweede etappe. 'Ik denk zelf dat ik goed in vorm ben en ik ben blij met de eerste tijdrit en hoe mijn benen voelde. Ook ging de Deen nog in op zijn voorbereiding op de Tour, die hij zeer relaxed aanvat. 'Natuurlijk wil ik hier winnen, maar dat heeft geen effect op de Tour, daar wil ik echt goed zijn', gaf hij aan dat een nog niet aanwezige topvorm geef ramp hoeft te zijn voor de komende periode.

Kanshebbers Schelling en Schmid 

Mauro Schmid, die de laatste tijd kampte met een vervelende knieblessure, is op papier een van de kanshebbers voor de dagzege. Hij tempert echter de verwachtingen wat. 'Ik voel me goed, maar ik heb nog niet echt de conditie', stelt de heuvelspecialist van Jayco-AlUla. 'Het Baskenland wordt een voorbereiding voor de Ardennen. Vandaag zal het denk ik een sprint worden. Ik denk dat mijn conditie het nog niet toelaat om hier mee te doen voor de zege.'

Vanuit Nederlands oogpunt is het kijken naar Ide Schelling. De Hagenees won al eens eerder een rit in het Baskenland op een vergelijkbare dag. 'Ik ben blij hersteld te zijn van Catalonië en voel me fris. Vandaag is mooi voor mij. Ik heb niet echt een lead-out nodig en zal op zoek gaan naar een eigen goede positie. Ik ben niet echt een sprinter en het is niet aan ons team om de koers te maken. Het wordt tricky. Wees niet verrast als je mij ook al ziet als het lang duurt voor de ontsnapping weg komt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws