De allerlaatste van Valverde: Spanjaard is kopman in Lombardije, Enric Mas ook van de partij Wielrennen
Wielrennen

De allerlaatste van Valverde: Spanjaard is kopman in Lombardije, Enric Mas ook van de partij

De allerlaatste van Valverde: Spanjaard is kopman in Lombardije, Enric Mas ook van de partij

Alejandro Valverde gaat zaterdag dan toch echt zijn allerlaatste profkoers rijden. Zijn ploeg Movistar heeft een sterke selectie gepresenteerd voor de Ronde van Lombardije, met naast Valverde ook Enric Mas aan het vertrek.

Bij Valverde zullen we pas zeker weten dat hij is gestopt als hij in 2023 echt niet meer op de lijst staat bij Movistar, maar het begint er toch sterk op te lijken dat hij zaterdag voor het laatst als prof in actie komt. 'Hier is de plek waar de glorie na twintig jaar tot een einde komt', schrijft Movistar in een persbericht. 'Valverde zal zijn laatste race als professioneel renner rijden in het laatste Monument van dit seizoen.'

De 42-jarige routinier zal allesbehalve als pelotonvulling naar Lombardije afreizen. Valverde was de afgelopen weken op dreef, nadat hij in de Vuelta a España de vorm nog niet echt had. In de Coppa Agostoni werd hij tweede, in de Giro dell'Emilia vierde en in Tre Valli Varesine derde. Hij was altijd bij de besten en sprak al uit dat hij dat ook zaterdag wil bewerkstelligen.

Met Mas heeft Movistar nog een kandidaat-winnaar aan boord. De Spanjaard werd al tweede in de Vuelta en heeft uitstekende benen meegenomen uit die grote ronde. Hij loste Tadej Pogacar in een man-tegen-man-gevecht in de Giro dell'Emilia en won. Dat belooft voor zaterdag... Movistar stelt naast Valverde en Mas ook Jorge Arcas, Imanol Erviti, José Joaquin Rojas, Johan Jacobs en Gran Piemonte-winnaar Iván Garcia Cortina op.

Selectie Movistar Ronde van Lombardije 2022

Alejandro Valverde
Enric Mas
Jorge Arcas
Imanol Erviti
José Joaquin Rojas
Johan Jacobs
Iván Garcia Cortina


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws