Quintana verlengt bij Arkéa-Samsic tot en met 2025: 'Hier voel ik me thuis' Wielrennen
Wielrennen

Quintana verlengt bij Arkéa-Samsic tot en met 2025: 'Hier voel ik me thuis'

Quintana verlengt bij Arkéa-Samsic tot en met 2025: 'Hier voel ik me thuis'

Nairo Quintana heeft zijn aflopende contract bij Arkéa-Samsic met drie jaar verlengd. De 32-jarige Colombiaan zal zodoende tot en met 2025 voor de Franse ploeg in dienst rijden. Zowel renner als ploeg zijn uiterst tevreden met de samenwerking en daarmee blij met de contractverlenging, zo laten ze op de ploegsite weten.

Quintana kwam in 2020 over van Movistar Team, met het idee om zich vrijer te voelen en zijn nieuwe ploeg een kwaliteitsimpuls te geven. Blessureleed zat hem hier en daar in de weg, maar zijn recente zesde plaats in de Tour de France bewees dat de Colombiaan zich nog altijd goed voelt binnen de ploeg. 'Ik beschouw Arkéa-Samsic als een familie waarin ik mij thuis voel. Ik waardeer Emmanuel Hubert, de algemeen manager, enorm. Hij nam eind 2019 contact met mij op en ik ben hem nooit vergeten', zo spreekt Quintana zijn waardering uit voor de manager van de ploeg.

'Het team is de laatste jaren gegroeid sinds ik ben gekomen en ook in 2022 hebben we goed gepresteerd. Ik raakte al snel overtuigd dat ik nog een aantal mooie sportieve uitdagingen moest aangaan bij Arkéa-Samsic.' De eerste uitdaging die Quintana te wachten staat, is de Vuelta a España. De laatste grote ronde van het jaar start aanstaande vrijdag in Utrecht, waar men aftrapt met een ploegentijdrit. De ploeg maakte maandag al bekend dat ze met Quintana inzetten op een topklassering in het algemeen klassement.

Manager Arkéa-Samsic: 'Nairo is een klimmer van wereldklasse'

Quintana roemde op de ploegsite zijn manager Emmanuel Hubert, die op zijn beurt erg tevreden is met de contractverlenging van zijn kopman. 'Samen met Nacer Bouhanni en Warren Barguil was hij de afgelopen drie seizoenen één van de drijvende krachten achter de progressie van ons team. Daardoor kloppen we nu aan bij de deur van de WorldTour. Hij is een klimmer van wereldklasse en heeft een voorbeeldig seizoen in 2022. Zowel in de rondes van een week, als in de Tour de France, waar hij met de beste renners streed in de bergetappes.'

Daarmee kijkt Hubert ook meteen vooruit richting de Vuelta, waar hij wederom hoopt op een topprestatie van de Colombiaan. 'We hopen dat het scenario zich herhaalt in de Vuelta a España. Nairo is een leider, die de hele groep naar een hoger niveau kan brengen. Dat was voornamelijk het geval in de Tour, waar hij als zesde eindigde. Voor de jonge renners is hij heel belangrijk in het team. Door hem zien ze wat er nodig is om op het hoogste niveau te presteren', zo besluit Hubert zijn verhaal.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news