Reacties etappe 7 Giro d'Italia | Gemengde gevoelens bij de verschillende sprinters Wielrennen
Wielrennen

Reacties etappe 7 Giro d'Italia | Gemengde gevoelens bij de verschillende sprinters

Reacties etappe 7 Giro d'Italia | Gemengde gevoelens bij de verschillende sprinters

Hectisch: zo kon je de laatste kilometers van de zevende rit van de Giro d'Italia wel omschrijven. Caleb Ewan ging er met de bloemen vandoor na een thriller van een spurt, waar zeker over nagepraat mag worden. In de Leiderstrui verzamelt de belangrijkste reacties.

Ewan blijft Cimolai en Merlier voor

Het was dus Ewan die met een imposante spurt de zege naar zich toetrok. Het zag er misschien makkelijk uit, maar zo voelde het niet voor de Aussie. 'Een sprint van 450 meter, pfoe. De ploeg heeft geweldig werk geleverd, met name Jasper De Buyst deed het geweldig. Ik ben zeer content met deze zege', liet Ewan weten in het flashinterview.

De mannen achter hem konden leven met hun podiumplekken. Davide Cimolai pakte voor de tweede keer deze Giro stek twee, maar was ditmaal wél tevreden. 'Dit voelt als een overwinning, er was niks te doen aan Ewan', luidde de reactie bij de Italiaan van Israel-Start-Up Nation. 'Ik zat gewoon in zijn wiel, er was niet meer mogelijk dan dit.' Bij Tim Merlier (derde) soortgelijke woorden. 'Ewan reed een knappe sprint, de winst zat er voor mij niet in.'

Andere mannen in top tien ook tevreden

Kijken we iets verderop in de top tien, dan treffen we ook louter blije mensen aan. Matteo Moschetti bijvoorbeeld, de jongeling van Trek-Segafredo. De kleine, maar o zo rappe Italiaan wist een vierde plek op te eisen. 'Dat is een teken dat het met de vorm wel goed zit. Dit was een finish die ideaal was voor de lead-outs, terwijl ik het in mijn eentje moet zien te redden. Desondanks ben ik blij met deze bevestiging', luidde de reactie van de sprinter.

Ook Andrea Pasqualon (vijfde) smeet zich ertussen namens Intermarché-Wanty-Gobert. 'In de laatste tweehonderd meter kwam ik tekort tegen de mannen voor mij, toch enkele van de beste sprinters van de wereld. Ikzelf ben trots op mijn prestatie, en ik denk mijn team ook', concludeert Pasqualon.

Dylan Groenewegen (zevende) was eveneens van mening dat hij op de juiste plek terecht is gekomen. 'Op een finish als deze mis ik nog wat wedstrijdritme en koershardheid. Het team deed een perfecte lead-out, maar ik kwam in deze finale gewoon niet meer aan sprinten toe', vertelde de Amsterdammer na de finish.

Gaviria en Sagan missen de boot

Ook waren er enkele mannen die tegen de verwachtingen in niet mee deden om de prijzen. Fernando Gaviria probeerde het met een gedurfde aanval, maar werd gecounterd door Ewan. 'We blijven het proberen, de conditie is goed', verzekerde de Colombiaan in een korte reactie via de sociale kanalen van zijn ploeg.

Peter Sagan werd ideaal gegangmaakt door zijn lead-out Daniel Oss, maar werd in de sprint gehinderd. De Slowaak dook door een gaatje dat er niet was, wist met veel kunstwerk overeind te blijven, maar zijn sprint was over. 'Het is niet anders', sipte hij na afloop. 'Ik voelde me zeer sterk vandaag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws