Reacties Trofeo Laigueglia | Bernal geniet van koerswijze: 'Willen mensen vermaken' Wielrennen
Wielrennen

Reacties Trofeo Laigueglia | Bernal geniet van koerswijze: 'Willen mensen vermaken'

Reacties Trofeo Laigueglia | Bernal geniet van koerswijze: 'Willen mensen vermaken'

De Trofeo Laiguegla leek een opwarmertje voor de Strade Bianche van aankomende zaterdag, maar bleek een uiterst vermakelijke koers. Niemand minder dan Bauke Mollema glipte in de slotfase weg en liet maar weer eens zien waarom hij één van de beste wielrenners van Nederland is. Hij won de wedstrijd, waar in een uitgedund groepje Bernal tweede wist te worden, voor de 'jonkies' Vansevenant en Champoussin.

Bernal blij met aanvallen, jonkies maken indruk

Egan Bernal is het seizoen beter begonnen dan hij vorig jaar was geëindigd in de Tour de France. Hij reed achter Mollema naar een verdienstelijke tweede plek en vertelde na afloop vooral over de nieuwe tactiek van zijn ploeg INEOS Grenadiers. 'We willen nu ook meer mensen vermaken. Het is wielrennen, de mensen willen een show zien en wij renners willen dat ook. We willen zo doorgaan en als we de benen hebben zullen we altijd proberen aan te vallen, zo vertelt hij aan Cyclism'Actu. Ook wordt hem de vraag gesteld of hij met zijn goede eindsprint grote klassiekers kan winnen? 'In Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl is er meer concurrentie en moet je echt goede benen hebben.' Zaterdag staat Bernal aan de start van de Strade Bianche, waarna hij zijn seizoen vervolgt in de Tirreno-Adriatico.

De 21-jarige Mauri Vansevenant reed namens Deceuninck-Quick-Step naar een verdienstelijke derde plek. De jongeling maakte enkele weken geleden al indruk in de Tour de la Provence en wist ook dit keer tot diep in de finale een rol te spelen. Uiteindelijk haalde hij zelfs het podium en daar waar hij vanzelfsprekend erg blij mee. 'Het is beter dan ik voor de start had verwacht en ik ben blij dat ik dit voor het team kon doen. Na een achtste plaats in de Tour de La Provence, is dit een bevestiging van de goede voorbereiding in de winter. Het geeft me zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijden, waar ik dolgraag aan begin', zo meldt hij op de site van de ploeg.

Clément Champoussin is met zijn 22 jaar bijna een jaar ouder dan Vansevenant en ook zijn prestaties komen niet uit de lucht vallen. Vier dagen geleden werd hij al knap tweede in de Faun-Ardèche Classic, net achter David Gaudu. De renner van AG2R Citroën Team was na afloop blij met zijn vorm. 'Ik werd gedurende de wedstrijd steeds beter. Het is niet omdat ik zaterdag goed was, dat ik vandaag ook goed zou zijn. Vanaf de eerste beklimming had ik een goed gevoel. Ik vond een punch die ik de afgelopen weken niet had, al was de beklimming wat kort voor mijn doen. Het was een behoorlijk goede dag, met ook nog ploeggenoot Andrea Vendrame die als achtste eindigde', zo vertelt hij bij Cyclism'Actu.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws