Renners in de rij om in Tourploeg Evenepoel te komen: 'Ze praten over contracten voor 2024' Wielrennen
Wielrennen

Renners in de rij om in Tourploeg Evenepoel te komen: 'Ze praten over contracten voor 2024'

Renners in de rij om in Tourploeg Evenepoel te komen: 'Ze praten over contracten voor 2024'

Patrick Lefevere won met zijn ploeg vele grote koersen, maar de eindzege in een grote ronde was lange tijd een onhaalbaar doel. Tot 2022, toen Remco Evenepoel namens Quick Step-Alpha Vinyl (vanaf 2023 Soudal-Quick Step) glansrijk de Vuelta a España op zijn naam schreef. Komend jaar is de Giro d’Italia het doel, waarna de komende jaren ongetwijfeld de Tour de France zal volgen. Voor Lefevere zal de uitkomst echter niet uitmaken in hoe hij terug zal kijken op zijn tijd als ploegbaas.

‘De dag dat ik sterf, zal er op mijn graf niet staan: ‘’Hij heeft de Tour de France niet gewonnen’’. Ik ga mijn carrière niet als een mislukking beschouwen als we de Tour niet winnen’, is Lefevere duidelijk in gesprek met RTBF. ‘Ik zal kijken naar wat ik gewonnen heb. Ik denk dat veel mensen niet bij mij in de buurt komen wat betreft overwinningen, zowel qua kwaliteit als kwantiteit’, vervolgt de excentrieke ploegbaas.

'Een grote ronde winnen, is voor een ploeg die altijd als klassiekerploeg werd bestempeld, echt goed.'

Patrick Lefevere

De Vuelta van het voorbije seizoen is alvast één van de mooiste overwinningen. ‘Voor het eerst in onze geschiedenis winnen we een grote ronde. Hier hebben we zo lang op gewacht. We mogen niet klagen over de voorgaande jaren, maar een grote ronde winnen, is voor een ploeg die altijd als klassiekerploeg werd bestempeld, echt goed’, benadrukt Lefevere hoe bijzonder de eindzege van Evenepoel was.

Waar de nadruk in de ploeg van Lefevere lange tijd lag bij de klassiekers en het sprinten, heeft het rijden van een klassement in een grote ronde nu minimaal net zo’n grote rol binnen de ploeg. Lefevere gaf al aan dat de ondersteuning voor Evenepoel in de bergen beter moet. Voor 2023 is echter enkel de Tsjech Jan Hirt als versterking aangetrokken. Het ombouwen van een klassiekerploeg naar een ploeg voor de grote rondes heeft dan ook geen haast, stelt Lefevere. ‘We zien wel verder in 2024. Remco is jong. Hij is een renner die minstens zes keer de Tour de France zal rijden. We zitten niet met het pistool op ons hoofd: Als het niet in 2024 is, wordt het nooit.’

Lefevere: 'Iedereen weet dat ik Remco wil steunen'

Hoewel Lefevere geen haast heeft, wordt hij wel voortdurend benaderd door rennersmakelaars. ‘Officieel kunnen we pas vanaf augustus praten, maar natuurlijk bellen makelaars me nu al. Het is december 2022 en ze praten over contracten voor 2024. Iedereen leest de pers en weet dat ik Remco wil steunen in de grote rondes. Er zijn mensen die willen komen, maar natuurlijk gaat de prijs omhoog. Het is aan mij als manager om de balans te vinden tussen wat iemand waard is en wat hij vraagt, zodat er geen fouten worden gemaakt.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws