Carlos Rodríguez droomt van Vuelta-podium: 'Ik zal doorvechten tot het einde' Wielrennen
Wielrennen

Carlos Rodríguez droomt van Vuelta-podium: 'Ik zal doorvechten tot het einde'

Carlos Rodríguez droomt van Vuelta-podium: 'Ik zal doorvechten tot het einde'

Carlos Rodríguez (INEOS Granadiers) staat na vijftien ritten in de Vuelta op de vijfde plaats in het algemeen klassement en op de derde plaats in het jongerenklassement. Een knappe prestatie voor iemand die nog nooit eerder deelnam aan een grote ronde. Handhaving van zijn huidige positie in het klassement zou de 21-jarige Spanjaard al tot tevredenheid stellen, maar hij droomt stiekem van meer. Het podium blijft een concreet doel. 'Het zou erg speciaal zijn', zo laat hij via de communicatie van zijn ploeg INEOS Grenadiers weten tijdens de derde en laatste rustdag.

'Natuurlijk zou het prachtig zijn om op het podium te finishen in mijn eerste grote ronde', aldus de klimmer uit Almuñécar. 'Maar het is nog een lange weg daarnaartoe. Ik sta nog steeds op 3 minuten verwijderd van het podium. Ik moet dus nog best wel wat tijd terug winnen. De andere renners zijn enorm sterk. Ik zal moeten doorvechten tot het einde om een zo goed mogelijk resultaat te behalen', vervolgt Rodríguez, die ook met een vierde plaats in de door Remco Evenepoel gewonnen tijdrit opzien baarde.

Rodríguez heeft geen specifiek moment in gedachten om een aanval te plaatsen in de derde week. 'Er komen een aantal ritten aan waar er grote verschillen kunnen ontstaan. We zullen het als ploeg per dag moeten bekijken hoe de race zich ontwikkelt en hoe iedereen zich voelt. In sommige etappes zouden we misschien een andere tactiek kunnen uitspelen. De concurrentie is wel erg sterk. We moeten als ploeg realistisch blijven en geen gekke dingen doen', aldus Rodríguez.

Doordat Richard Carapaz met betrekking tot het algemeen klassement al vroeg de handdoek in de ring gooide en Pavel Sivakov met corona naar huis moest, is de 21-jarige Rodríguez de enige overgebleven klassementsrenner van INEOS Grenadiers in de Vuelta. Op dinsdag 6 september wordt de Vuelta vervolgd met een relatief vlakke rit over 189 kilometer naar Tomares. Er kan zich in de derde en laatste week wellicht een mooie strijd gaan ontvouwen tussen twee jonge Spaanse matadoren. De 19-jarige Juan Ayuso (UAE Emirates) staat namelijk één plaats boven Rodríguez in het algemeen klassement, namelijk op plek vier.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws