Riesebeek teleurgesteld met derde plek op NK: 'Heb gereden om te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Riesebeek teleurgesteld met derde plek op NK: 'Heb gereden om te winnen'

Riesebeek teleurgesteld met derde plek op NK: 'Heb gereden om te winnen'

Niet Mathieu van der Poel maar Oscar Riesebeek was zondag de beste renner van Alpecin-Fenix op het Nederlands kampioenschap wielrennen. Achter Timo Roosen en Sjoerd Bax maakte Riesebeek het podium met de derde plek compleet.

Waar Van der Poel in het begin de koers maakte, miste hij de slag toen een grote groep wegreed. Door het overtal van Jumbo-Visma kon hij niet meer terugkeren. Zijn ploeggenoot Riesebeek was wel vooraan vertegenwoordigd. ‘Op dat moment was de wedstrijd redelijk in controle, helaas kon Van der Poel de oversteek niet meer maken. Volgens mij reed iedereen tegen hem en dat maakte de koers voor hem lastig’, vertelt Riesebeek na afloop.

Voor Riesebeek werd het nog lastiger om de koers te winnen toen uiteindelijk nog drie Jumbo-Visma-renners vooraan kwamen aansluiten, waaronder Mike Teunissen. ‘Toen kwam ik ook in een benardere situatie te zitten. Ik besloot toen aan te vallen, maar Jumbo-Visma reed het weer dicht. En dan weet je dat ze daarna om de beurt gaan demarreren. Vervolgens moet je keuzes maken, want ik had na mijn aanval ook niet meer veel over. Het was een bijzondere dag’, kijkt Riesebeek enigszins als een boer met kiespijn terug op zijn NK. ‘Ik heb gereden om te winnen en als je dan derde wordt, is wel teleurstellend.’

'Ik kan me een beetje inbeelden wat voor gevoel Mathieu had'

Riesebeek over het afstappen van Van der Poel

Verder reageert Riesebeek ook op het afstappen van Van der Poel, nadat hij niet meer vooraan de aansluiting wist te maken. ‘Ik kan me een beetje inbeelden wat voor gevoel Mathieu had. Ik denk dat hij heel goede benen heeft, dus daar ligt het niet aan.’ Riesebeek hekelt verder het rijden van sommige renners. ‘Meestal als je tegen een renner rijdt, dan win je zelf ook niet. Ik denk dat een paar renners zich na afloop achter de oren zullen krabben. Dat ze misschien beter wat vrijer hadden gekoerst, dan alleen op het wiel van Mathieu’, besluit Riesebeek.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws