Van der Poel komt tekort op NK: 'Hoop dat de goede Van der Poel er zaterdag weer is' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel komt tekort op NK: 'Hoop dat de goede Van der Poel er zaterdag weer is'

Van der Poel komt tekort op NK: 'Hoop dat de goede Van der Poel er zaterdag weer is'

Mathieu van der Poel wist zondag niet voor derde keer het Nederlands kampioenschap wielrennen te winnen. Hoewel de Nederlander in het begin van de koers erg actief was, stapte hij later onverwachts uit de wedstrijd. ‘Ik had zeker geen goede dag.’

Net als eerdere edities moest Van der Poel het opnemen tegen het sterke blok van Jumbo-Visma. ‘Op voorhand weet je dat er een paar sterke blokken zijn. Dan moet je tweehonderd procent zijn om daar iets tegen te kunnen doen. Die eerste aanval van mij was vrij vroeg om Oscar Riesebeek in de eerste groep te krijgen. Dat lukte. Nadien was het het scenario om er naartoe te rijden, maar daar was ik niet goed genoeg voor’, legt Van der Poel aan Wielerflits uit.

Na afloop had Van der Poel niet direct een verklaring voor zijn mindere dag. ‘Ik weet niet waarom ik niet goed genoeg was. Het kan eens gebeuren. Het zou makkelijk zijn als je altijd superbenen hebt, maar er moeten ook slechte dagen tussen zitten. Ik hoop dat de goede Van der Poel er zaterdag weer is’, blikt Van der Poel alvast vooruit richting de Tour de France die 26 juni van start gaat.

Van der Poel prijst Riesebeek: 'Heeft het perfect gedaan'

Tot slot heeft Van der Poel ook nog wat mooie woorden over voor zijn ploeggenoot Riesebeek die derde werd. ‘Ik heb geprobeerd de boel een beetje bijeen te houden om Oscar wat meer in die zetel te houden. Hij is in goeden doen en vooraf kreeg hij dan ook het vertrouwen. Hij heeft het perfect gedaan.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws