Een leegloper verpestte finale van nieuwe leider Renewi Tour Tim Wellens: 'Ik had de benen om te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Een leegloper verpestte finale van nieuwe leider Renewi Tour Tim Wellens: 'Ik had de benen om te winnen'

Een leegloper verpestte finale van nieuwe leider Renewi Tour Tim Wellens: 'Ik had de benen om te winnen'

Tim Wellens was de renner die de diepe finale inluidde. De Vlaming van UAE Team Emirates had een grote versnelling in de benen op de laatste beklimming van de Muur van Geraardsbergen waarna een elite-groepje zich vormde. Bovenop de top van de Kapelmuur kreeg Wellens echter te maken met pech.

'Ik voelde me supergoed, na de eerste passage op de Muur vertelde ik een ploeggenoot dat ik de benen had om te winnen. Maar toen ik wegreed na de Muur voelde ik echter dat ik een lekke band had', aldus de nieuwe leider in het algemene klassement in het flashinterview. De ritwinst ging naar Mike Teunissen (Intermarché-Circus-Wanty), die in de slotfase kon ontsnappen.

Desondanks had Wellens wel geluk gehad, zo concludeerde de Belg zelf. 'Gelukkig herstelde de melk de platte band, maar er was toch al wat lucht uit. Ik heb getwijfeld om te wisselen, maar ik wist dat ik dan niet meer zou terugkeren in de eerste groep. Uiteindelijk is het de juiste keuze geweest', legde Wellens uit, die dus met tubeless banden in de rondte reed.

Weinig lucht, maar genoeg melk voor Wellens voor leiderstrui

Ondanks dat de meeste lucht uit de band was vertrokken, kon Wellens toch nog een finale rijden. Dat deed hij samen met ploeggenoot Marc Hirschi, met wie hij de schifting kon maken. 'Voor de start hadden we al bepaald dat we met drie kopmannen zouden rijden. Marc, ik en Matteo Trentin. Het was perfect om hier met twee van voren te zitten.'

De leidende positie in het klassement heeft Wellens onder meer te danken aan een goede tijdrit een dag eerder, tijdens de tweede etappe. 'Ik wist dat die tijdrit heel belangrijk ging zijn voor het algemeen klassement, dus heb ik daar echt hard aan gewerkt. Dat heeft geloond. Nu moeten we de laatste rit in deze ronde niet onderschatten, daar schuilt nog gevaar. Het is wel een groot voordeel dat we die rit in de leiderstrui zullen kunnen aanvatten.'

In de vierde etappe verwacht Wellens nog een massasprint. 'Hopelijk wordt dat een makkelijke dag. Maar met de groene kilometer (waar bonificatieseconden zijn te verdienen, red.) is nog gevaarlijk', keek de renner vooruit. Wellens heeft 24 secondes voorsprong op Yves Lampaert (Soudal-Quick Step) en 26 secondes op Florian Vermeersch (Lotto-Dstny).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws