Roglic en Vingegaard als 'goede vrienden' naar de Tour: 'Voordeel dat we twee leiders hebben' Wielrennen
Wielrennen

Roglic en Vingegaard als 'goede vrienden' naar de Tour: 'Voordeel dat we twee leiders hebben'

Roglic en Vingegaard als 'goede vrienden' naar de Tour: 'Voordeel dat we twee leiders hebben'

Primoz Roglic lijkt op papier de belangrijkste uitdager te zijn voor Tadej Pogacar in de Tour de France. De Sloveen van Jumbo-Visma zit echter nog met best wat twijfels, omdat zijn voorbereiding anders is geweest dan andere jaren.

Het seizoen begon nog voortvarend met winst in Parijs-Nice en een goede test op de kasseien in de GP de Denain. In de Ronde van het Baskenland speelde echter een knieblessure op, waardoor Roglic ietwat anoniem als achtste eindigde en vervolgens even van de radar verdween. Hij miste de Ardense klassiekers en stapte pas twee maanden na het Baskenland weer op in het Critérium du Dauphiné. Roglic pakte meteen de eindzege.

De vraag om de Dauphiné te rijden kwam vanuit Roglic zelf, omdat de Sloveen graag weer in een peloton wilde koersen. 'Er komt meer bij kijken dan jezelf naar topvorm trainen. We weten hoe je naar de juiste waardes kunt toewerken, maar ik miste vorig jaar wel iets essentieels. Het rijden in een peloton, en zeker in de eerste Tour-week, is heel stressvol. Als ik lang niet heb gekoerst, mis ik dat gevoel. Daarom heb ik gevraagd om in aanloop dit keer de Dauphiné te rijden', zo vertelt hij in De Telegraaf.

Roglic en Pogacar 'van andere generatie'

Jumbo-Visma liet in de Dauphiné een uitstekende indruk achter. Roglic won, Jonas Vingegaard werd tweede en Wout van Aert won twee etappes. Het zijn precies de drie leiders van wie Jumbo-Visma in de Tour geel en groen verwacht. Roglic en Vingegaard kunnen daarbij prima door één deur. 'We zijn goede vrienden en genieten van onze tijd samen', zegt Vingegaard daarover. Met rivaal Pogacar heeft Roglic minder contact. 'Als we elkaar zien is het goed, maar we zijn ook van een andere generatie. Ik ben negen jaar ouder dan hij. In de aanloop naar de Tour ben ik vooral bezig om mezelf voor te bereiden, en ervoor te zorgen dat de beste versie van Primoz Roglic aan de start staat.'

Tijdens de persconferentie van Jumbo-Visma op woensdagochtend voegt Roglic er aan toe dat hij en Vingegaard de ploeg vooral sterker willen maken. 'We geloven dat we Tadej Pogacar kunnen verslaan. De rolverdeling met Vingegaard? We maken elkaar sterker. Hij is ongelooflijk sterk, zoals de hele ploeg.' Of zoals Wout van Aert het zegt: 'Het is beter om meerdere leiders te hebben, er kan veel gebeuren. Pech... Het is echt een voordeel dat we nu twee leiders hebben. Hopelijk raken we door de eerste week met Roglic en Vingegaard in een goede plaats in het klassement. Pogacar is de grote favoriet, maar we zullen tegen hem strijden. Met onze twee leiders kunnen we dat wel.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws