Van der Poel heeft tijdritpak niet kunnen testen: 'Denk niet dat we kunnen hopen op overwinning' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel heeft tijdritpak niet kunnen testen: 'Denk niet dat we kunnen hopen op overwinning'

Van der Poel heeft tijdritpak niet kunnen testen: 'Denk niet dat we kunnen hopen op overwinning'

Mathieu van der Poel heeft de afgelopen anderhalf jaar indruk gemaakt op de tijdritfiets, maar de Nederlander van Alpecin-Fenix blijft een groentje als het gaat om de race tegen de klok. Ook richting de Tour de France was de voorbereiding wat betreft het tijdrijden niet ideaal, zo vertelt ploegbaas Christoph Roodhooft aan Het Nieuwsblad.

Van der Poel werd vorig jaar nog vijfde in een individuele tijdrit van dik 27 kilometer in de Tour. Daar kwamen in de Giro d'Italia een tweede en derde plaats bij in het tijdrijden. Van der Poel lijkt steeds beter te worden in deze discipline en recent werd bekend dat hij op de openingsdag van de Tour de tijdrit aanvangt met een pak van maar liefst 3.200 euro van Vorteq.

Klinkt leuk, maar Roodhooft geeft aan dat Alpecin-Fenix (vanaf 1 juli Alpecin-Deceuninck) amper tijd vindt om Van der Poel echt te laten trainen op de tijdrit. In een windtunnel is de kopman nog nooit geweest. 'Daarin zit het niet mee. In de winter hadden we drie of vier dagen uitgetrokken voor een echte aerotest bij Canyon, maar door coronagevallen bij hun mensen kon die niet door gaan. Nadien zaten we te dicht op de Giro om een nieuw tijdsslot te vinden.'

Alpecin-Fenix rekent niet op geel Van der Poel

Het is om die reden dat Roofhooft niet meteen denkt dat Van der Poel op vrijdag de tijdrit in de Tour gaat winnen en de gele trui pakt. 'Mathieu gaat uiteraard zijn best doen, maar ik heb niet de indruk dat dit parcours goed bij hem past. Dertien kilometer en niet heel technisch. De bochten zijn zo breed dat die ook weer rechttoe rechtaan zijn. Ik denk niet dat we kunnen hopen op een overwinning.'

Of de gele trui er voor Van der Poel in zit in de eerste Tourweek? Waarom niet? Na de tijdrit op vrijdag volgen op papier twee sprintetappes, alvorens op dag vier een finale op zijn maat ligt. Op de vijfde dag gaan we over de kasseien racen in Noord-Frankrijk.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws