Goed nieuws rond knieblessure Roglic: 'Willen zijn knie volgende week weer volledig belasten' Wielrennen
Wielrennen

Goed nieuws rond knieblessure Roglic: 'Willen zijn knie volgende week weer volledig belasten'

Goed nieuws rond knieblessure Roglic: 'Willen zijn knie volgende week weer volledig belasten'

Jumbo-Visma heeft positief nieuws te melden rond de knieblessure van Primoz Roglic. De Sloveense kopman van de ploeg is volgens sportief manager Merijn Zeeman aan de beterende hand. Al is voorzichtigheid volgens hem nog altijd geboden.

Roglic kwam uit de Ronde van het Baskenland met een ontstoken kniepees, waarna hij de Ardennenklassiekers uit voorzorg aan zich voorbij moest laten gaan. In Het Laatste Nieuws wordt gemeld dat de coureur in kwestie afgelopen week alweer wat trainingsritten afwerkte in zijn geboorteland, al zijn die nog wel met de spreekwoordelijke rem erop. 'We zitten nog steeds in de revaliderende fase', aldus Zeeman.

Volgens de ploegleider wordt de knie momenteel nauwlettend in de gaten gehouden door de artsen en door Mathieu Heijboer, performance manager van dienst bij de Nederlandse formatie. 'Pas volgende week willen we zijn knie volledig belasten', gaat Zeeman verder. Dan zal Roglic samen met onder meer Wout van Aert afreizen richting de Sierra Nevada, waar zij zich gaan opmaken voor de Tour de France.

Roglic maakt in juni rentree

Momenteel staat de terugkeer van Roglic in het peloton gepland voor 5 juni. Die dag gaat hij in Frankrijk van start in het Critérium du Dauphiné, waar hij zijn vorm voor de Tour nog wat extra zal aanscherpen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws