Roglic staat nog steeds achter Vuelta-statement: 'Moest het kwijt, anders misschien niet teruggekeerd' Wielrennen
Wielrennen

Roglic staat nog steeds achter Vuelta-statement: 'Moest het kwijt, anders misschien niet teruggekeerd'

Roglic staat nog steeds achter Vuelta-statement: 'Moest het kwijt, anders misschien niet teruggekeerd'

Primoz Roglic heeft geen spijt van het feit dat hij en Jumbo-Visma na de Vuelta a España in een officieel persbericht naar buiten traden over zijn crash in Spanje. Roglic viel in een sprint in de zestiende etappe en stapte een dag later niet meer op. Volgens hem en zijn ploeg was de crash de schuld van Fred Wright.

In gesprek met Radio Slovenia zegt Roglic dat hij nog steeds achter zijn woorden van toen staat. 'Ik heb mezelf afgevraagd of het nodig was om iets te zeggen of te schrijven. Maar waarom moet je altijd maar stil blijven? Ik wilde gewoon aangeven dat ik wil racen in een omgeving van fair play. Dat was mijn punt', zo citeert Cyclingnews uit het radio-interview. 'Ik moest het gewoon kwijt. Het is voor mij nu ook makkelijker om terug te keren in het peloton. Anders had ik dat misschien wel helemaal niet meer gedaan.'

Roglic weet niet of hij Evenepoel had kunnen verslaan

Wat de Sloveen extra steekt, is dat de val hem een goede eindklassering in de Vuelta kostte. Hij stond na zestien etappes tweede, op 1.26 minuten van Remco Evenepoel. Het momentum lag echter bij Roglic. 'Het was duidelijk dat Remco een geweldig talent is en dat hij de eerste negen dagen beter was. Maar daarna kwam ik langzaam terug. We zullen nooit weten wat er had kunnen gebeuren als ik de race had uitgereden, maar ik had een goed gevoel en was optimisch.'

Uiteindelijk werd het echter een opgave voor Roglic, die enkele dagen later dus fel uit de hoek kwam met een statement vanuit Jumbo-Visma. Wright zou in de sprint het stuur uit de handen hebben gereden van Roglic, al waren Wright en Bahrain Victorious het daar in een officiële reactie al meteen niet mee eens. Wright kreeg uiteindelijk veel steun, binnen en buiten de wielersport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws