Soudal-Quick Step-jonkies Magnier en Lamperti zetten wielerwereld op hun kop: 'We hebben een speciale band' Wielrennen
Wielrennen

Soudal-Quick Step-jonkies Magnier en Lamperti zetten wielerwereld op hun kop: 'We hebben een speciale band'

Soudal-Quick Step-jonkies Magnier en Lamperti zetten wielerwereld op hun kop: 'We hebben een speciale band'

Paul, Magnier heeft maandag de derde rit van de Ronde van Oman gewonnen. De 19-jarige renner van Soudal-Quick Step was na een massasprint sneller dan zijn ploegmaat Luke Lamperti en de Fransman Bryan Coquard. De Amerikaan Lamperti neemt ook de leiding in het algemene klassement over van de Nieuw-Zeelander Finn Fisher-Black, die de tweede rit gewonnen had.

'Het is ongelooflijk om weer een overwinning te pakken', vertelde Magnier in het persbericht van de Wolfpack. 'Het plan was om Luke een lead-out te geven, maar het liep anders. Ik ging echt diep op de klim, vol gas tot aan de finish en het is leuk om nu een overwinning te vieren met het team, iets wat we verdienden na de ereplaatsen van de afgelopen dagen. We zullen hier niet stoppen, want we zijn nog steeds gemotiveerd om voor een aantal mooie resultaten te gaan voor het einde van de race', zei Magnier, de eerste renner in het profpeloton die dit jaar twee overwinningen behaalde voordat hij 20 werd.

Magnier en Lamperti hebben een hechte band

'We kwamen hier voor een overwinning en we zijn blij dat we die hebben gekregen', reageert ook Lamperti. 'Paul was erg sterk en hij won vandaag, ik werd tweede en we zijn blij met het geweldige werk van het team. Wij tweeën hebben een speciale band; we kwamen uit hetzelfde opleidingsteam en om dan meteen succesvol te zijn bij de profs, is mooi. Ik heb er alle vertrouwen in dat je ons in de toekomst veel zult zien.'

Aanvankelijk zou de derde etappe finishen op Eastern Mountain, een klim van 4,6 kilometer aan 8,5 procent. Echter was van de avond tevoren door de organisatie besloten dat door het slechte weer niet gefinisht kon worden op deze locatie. In plaats daarvan koerste het peloton slechts 76 kilometer van Naseem Garden naar de finish in Al Bustan. Geen aankomst bergop dus, waardoor de rit ineens interessant werd voor de sprinters.

Lamperti heeft momenteel de rode leiderstrui, de groene puntentrui en de witte jongerentrui in handen. 'Ik ben blij dat ik de rode trui om mijn schouders heb. Het is een mooi gevoel om een etappekoers te leiden. We zullen zien wat er hier gebeurt en met het weer, maar we zijn vastbesloten om ons best te doen.'

Ook de vierde etappe, die wederom gesneden koek is voor het Quick Step-duo, werd vanochtend ingekort vanwege de extreme weersomstandigheden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws