Magnier en Lamperti zorgen voor een-tweetje van Soudal-Quick Step in bizarre derde rit Ronde van Oman Wielrennen
Wielrennen

Magnier en Lamperti zorgen voor een-tweetje van Soudal-Quick Step in bizarre derde rit Ronde van Oman

Magnier en Lamperti zorgen voor een-tweetje van Soudal-Quick Step in bizarre derde rit Ronde van Oman

Paul, Magnier heeft maandag de derde rit van de Ronde van Oman gewonnen. De 19-jarige renner van Soudal-Quick Step was na een massasprint sneller dan zijn ploegmaat Luke Lamperti en de Fransman Bryan Coquard. De Amerikaan Lamperti neemt ook de leiding in het algemene klassement over van de Nieuw-Zeelander Finn Fisher-Black, die de tweede rit gewonnen had.

Aanvankelijk zou de derde etappe finishen op Eastern Mountain, een klim van 4,6 kilometer aan 8,5 procent. Echter was van de avond tevoren door de organisatie besloten dat door het slechte weer niet gefinisht kon worden op deze locatie. In plaats daarvan koerste het peloton slechts 76 kilometer van Naseem Garden naar de finish in Al Bustan. Geen aankomst bergop dus, waardoor de rit ineens interessant werd voor de sprinters.

Vier renners vormden de vlucht van de dag in de kortste rit in de geschiedenis van de Ronde van Oman. Het waren de Duitser Anton Palzer (BORA-hansgrohe), de Spanjaard David Delgado (Burgos-BH), de Omani Mohammed Al-Wahibi (Omaanse nationale selectie) en Ariya Phounsavath (Roojai Insurance) uit Laos. In het peloton hield UAE Team Emirates in dienst van leider Fisher-Black de boel onder controle. Op 23 kilometer had Palzer er echter genoeg van en snelde hij van zijn medemakkers in de vlucht weg, zodat hij met voorsprong aan de slotklim zou kunnen beginnen. Uiteindelijk kwam het niet zo ver, want op vijftien kilometer van de streep was het liedje van de Duitser helemaal uitgezongen.

Lees verder onder de tweet.

Ewan en Jakobsen snel uitgeteld, Lamperti piloteert Magnier naar nieuwe zege

Uiteindelijk mochten we ons dan toch opmaken voor een spannende finale. De Eastern Mountain ontbrak en dus mochten de pluimpjes, zoals Mauri Vansevenant of Adam Yates, hun winstkansen al meteen op hun buik schrijven. UAE Team Emirates maakte plaats voor de sprintersploegen Jayco-AlUla en dsm-firmenich PostNL in dienst van Caleb Ewan en Fabio Jakobsen. Er was echter nog een renner die tegenspartelde en op vijf kilometer van de streep ten aanval trok: de Omani Mundher Al Hassani. De 21-jarige renner deed een dappere poging, maar raakte niet ver.

Ook Uno-X Mobility voor Alexander Kristoff kwam zich mengen in de strijd, maar uiteindelijk nam Soudal Quick-Step resoluut de bovenhand. De Wolfpack trok een machtige sprint in dienst van Magnier en uiteindelijk was het Lamperti, die de jonge Fransman naar de zege piloteerde. De Amerikaan zelf eindigde nog als tweede, de Fransman Coquard derde.

Voor Magnier is het al de tweede zege van het seizoen. Eerder was hij op zijn allereerste koersdag voor zijn nieuwe ploeg de beste in de Trofeo Ses Salines-Felanitx na een wederom perfecte lead-out van Lamperti.

Uitslag rit 3 Ronde van Oman 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws