Van der Poel krijgt bijval van ploeggenoot Oldani: 'Renners rijden om hem te laten verliezen' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel krijgt bijval van ploeggenoot Oldani: 'Renners rijden om hem te laten verliezen'

Van der Poel krijgt bijval van ploeggenoot Oldani: 'Renners rijden om hem te laten verliezen'

Mathieu van der Poel kreeg het in de achtste etappe van de Giro d'Italia niet voor elkaar om opnieuw een dagzege te grijpen. Volgens ploeggenoot Stefano Oldani liep de Nederlander aan tegen de onwelwillendheid van andere coureurs: 'Te veel renners rijden om hem te laten verliezen.'

Op papier zag het er goed uit voor Van der Poel in de rit van en naar Napels. Het parcours was de coureur van Alpecin-Fenix op het lijf geschreven en in de omvangrijke kopgroep was hij normaliter gezien degene met de snelste benen. Toch kwam de ex-rozetruidrager door de koersomstandigheden niet terecht in de voorste groep, die het uiteindelijk mocht uitvechten voor de zege. In de finale bleef hij hangen op enkele honderden meters, waarna er niet meer in zat dan een zevende plek.

Oldani: 'Renners rijden om hem te doen verliezen'

Als het aan Oldani gevraagd zou worden, lag het mislopen van de overwinning zeker niet aan de kwaliteiten van Van der Poel. Bij TuttoBiciWeb laat de Italiaanse ploeggenoot van Van der Poel zich uit over het koersgedrag van enkele medevluchters, zonder daarbij namen te noemen. 'Ik realiseerde dat er te veel renners zijn die rijden om hem te doen verliezen', klinkt het duidelijk not amused.

Hoewel Van der Poel na afloop van de etappe niet met een uitgebreid interview kwam, liet hij op sociale mate in kleine mate doorschemeren hoe hij over de rit dacht. Nadat Biniam Girmay, medevluchter in de rit, vertelde dat iedereen naar Van der Poel en hem keek in de kopgroep, plaatste de Nederlander daaronder een veelzeggende lachende emoji.

Van der Poel ontvangt de nodige bijval van zijn ploeggenoot. 'Ze denken niet aan het rijden voor de overwinning en dat is niet fijn', vervolgt Oldani zijn verhaal bij de wielerwebsite. Hij had het graag anders gezien: 'Een renner zou altijd hard moeten werken om het zelf goed te doen, niet om de rivalen van een ander team het moeilijk te maken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws