Rug Van der Poel blijft punt van aandacht: 'Idee dat het er bij hem niet op aankomt moet iedereen vergeten' Wielrennen
Wielrennen

Rug Van der Poel blijft punt van aandacht: 'Idee dat het er bij hem niet op aankomt moet iedereen vergeten'

Rug Van der Poel blijft punt van aandacht: 'Idee dat het er bij hem niet op aankomt moet iedereen vergeten'

Mathieu van der Poel trekt deze zondag terug het veld in na een korte periode van inactiviteit na het WK gravel. De Nederlander hoopt op een betere crosswinter dan die van 2021/2022, toen hij slechts twee keer in actie kon komen. Ook bij zijn ploeg Alpecin-Deceuninck zijn ze daar scherp op, vertelt manager Christoph Roodhooft in Het Nieuwsblad.

Het rugprobleem dat hem vorige winter parten speelde is nog steeds niet verholpen, vertelde VDP zelf donderdag al aan In de Leiderstrui. 'Het is nog steeds een werkpunt. Dat is wat mij misschien nog wel het meeste zorgen baart voor de winter. Tot nu toe ben ik heel tevreden met hoe het gaat, ook de crosstrainingen heb ik heel goed kunnen afwerken. Vorig jaar had ik tijdens de crosstrainingen al wat last aan mijn rug, terwijl ik daar nu zo goed als geen last mee heb. Dus ik heb er wel vertrouwen in. Ik heb er hard aan gewerkt, dus ik denk wel dat ie het houdt', stelde hij.

Mathieu van der Poel maakt zondag zijn rentree in Hulst
Mathieu van der Poel maakt zondag zijn rentree in Hulst

Roodhooft: 'Overstap van ene discipline naar andere discipline mag geen extra belasting zijn voor Van der Poel'

Roodhooft beaamt die woorden in de Belgische media. 'Hij is toen aan zijn crosswinter begonnen in Dendermonde, wat door de modder een heel zware omloop was. Voor zijn rug was dat al meteen geen cadeau. We hebben na Zolder beslist om het veldritseizoen stop te zetten en te focussen op het voorjaar', haalt hij op. 'Mathieu heeft die moeilijke winter ook op een heel mooie manier omgebogen. Zijn voorjaar – met winst in de Ronde van Vlaanderen en Dwars door Vlaanderen – was er een van achtenhalf of negen op tien.'

De rug blijft alsnog een aandachtspunt, stelt Roodhooft. 'In de praktijk wil dat zeggen dat we van onze kant uit geen fouten willen maken. In het verleden werkten we uiteraard altijd al zo secuur mogelijk, maar nu gaan we er nog meer op toezien dat zijn posities op de verschillende fietsen nog dichter bij elkaar liggen', aldus de vertrouwenspersoon van Van der Poel. 'Daar geven we geen millimeter meer op toe. Het idee bij Mathieu van der Poel komt het daar niet op aan, moet iedereen vergeten. De overstap van de ene discipline naar de andere mag geen extra belasting zijn.'

De Belg geeft aan dat de overstap van discipline naar discipline geen extra problemen teweeg brengt. 'Er zijn renners die alleen op de weg rijden en ook problemen hebben met hun rug. Dus neen, Mathieu kiest er zelf voor om die combinatie te blijven maken en als ploeg zijn wij daar heel blij om. Verschillende disciplines is waar wij als ploeg voor staan', besluit Roodhooft in Het Nieuwsblad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws