Iserbyt derde in Kortrijk: 'Ik heb de pijn verbeten en ben erin blijven geloven' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt derde in Kortrijk: 'Ik heb de pijn verbeten en ben erin blijven geloven'

Iserbyt derde in Kortrijk: 'Ik heb de pijn verbeten en ben erin blijven geloven'

Voorafgaand aan de X2O Trofee-cross in Kortrijk dateerde de laatste podiumplaats van Eli Iserbyt al weer van 1 november. Zijn derde plaats in de door Tom Pidcock gewonnen veldrit bracht daar zaterdagmiddag dus verandering in.

Bij aanvang van het flashinterview lijkt het alsof Iserbyt, die het in de strijd om de tweede plaats in de sprint moest afleggen tegen Lars van der Haar, wat last heeft van zijn rug. De Vlaming, uitkomend voor Pauwels Sauzen-Bingoal, geeft direct uitleg. 'Al fietsend ging het heel goed, ik had maar een klein beetje last. Ik voelde ook wel dat hard werken loont. Enkel in de zandbak en op de hoge trap ging het nog net niet snel genoeg.

'Ik heb de voorbije weken geleerd om te blijven vechten', aldus Iserbyt

Iserbyt, wiens novembermaand grotendeels is gekweld door een probleem in zijn onderrug dat doorstraalt naar zijn linkerbeen, is tevreden over zijn huidige vorm. 'Ik ben blij dat ik bijna weer vooraan kan meedoen. Het is bemoedigend', klinkt het hoopvol.

De 25-jarige Iserbyt heeft naar eigen zeggen wijze lessen getrokken uit hetgeen zijn euvel veroorzaakt heeft. Lessen die tot uiting kwamen in de cross van Kortrijk. 'De voorbije weken heb ik geleerd om te blijven vechten. Dat is het goede dat aan het slechte gekoppeld is. Je moet er altijd in blijven geloven en de pijn verbijten.

Iserbyt: 'De beste heeft in ieder geval gewonnen vandaag'

In de laatste ronde van de Kortrijkse cross probeerde Iserbyt zijn Nederlandse opponent nog onder druk te zetten. Dat mocht echter niet baten, daar Van der Haar hem te snel af was in de sprint om het zilver. 'Hij was van fiets gewisseld en reed op Rhino's. Ik reed nog op Grifo's, dus hij kon na alle bochtjes makkelijker terug komen.'

Iserbyt behoudt wel de leiding in het klassement van de X2O Trofee. Dat stemt hem tot grote tevredenheid. 'Daar ben ik blij mee. Het is echt een goede dag voor mij.' Toch blijft hij realistisch. 'Ik denk niet dat ik met een normale rug Pidcock wél had kunnen volgen. In het begin reed hij toch wel wat te rap. Daarna hielden we wel ongeveer hetzelfde tempo aan. De beste heeft in ieder geval gewonnen vandaag.'

Op zondag 27 november kan Iserbyt met dezelfde hoofdrolspelers als vandaag de degens kruisen. Dan staat namelijk de Wereldbekerwedstrijd van Hulst op het programma. Eén verschil: ook Mathieu van der Poel zal aldaar aan de start verschijnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws